Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Premierul Dăncilă a participat la reuniunea ambasadorilor ţărilor membre UE acreditaţi la Bucureşti

Premierul Dăncilă a participat la reuniunea ambasadorilor ţărilor membre UE acreditaţi la Bucureşti

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a participat, vineri, la reuniunea şefilor de misiuni diplomatice din statele membre ale Uniunii Europene (HOMS) acreditaţi la Bucureşti,.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

În acest context, premierul a exprimat încrederea că rezultatele anului 2018 vor fi similare cu cele obţinute în anul 2017, ca urmare a acţiunii guvernamentale de gestionare eficientă şi de modernizare a economiei, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Întâlnirea a fost organizată de Ambasada Bulgariei în România, în contextul exercitării Preşedinţiei bulgare a Consiliului UE.

"Reuniunea a oferit prim-ministrului ocazia unui schimb de opinii cu privire la situaţia internă a României, precum şi de a discuta despre priorităţile Guvernului, în conexiune cu agenda europeană. Şeful Executivului a arătat că în anul 2017 România a avut cea mai mare creştere economică dintre statele membre ale Uniunii Europene, creştere în care industria, agricultura şi serviciile moderne, respectiv cele de IT şi cele cercetare-inovare, au avut un rol important. În acest context, premierul a exprimat încrederea că rezultatele anului 2018 vor fi similare cu cele obţinute în anul 2017, ca urmare a acţiunii guvernamentale de gestionare eficientă şi de modernizare a economiei", se arată în comunicat.

Totodată, în ceea ce priveşte priorităţile Guvernului pentru anul 2018, premierul a menţionat "îndeplinirea responsabilităţilor noastre ca stat membru al UE (pregătirea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, stabilirea unui calendar precis şi a măsurilor necesare pentru intrarea în zona euro); modernizarea economiei româneşti; prioritizarea unor proiecte majore din domeniul culturii şi al protejării patrimoniului naţional".

Sursa citată menţionează că premierul a prezentat ambasadorilor statelor membre ale UE acreditaţi la Bucureşti coordonatele investiţionale ale bugetului de stat pentru anul 2018, subliniind creşterea cheltuielilor publice destinate investiţiilor, suplimentarea fondurilor pentru schemele de ajutor de stat şi asigurarea de fonduri acoperitoare pentru proiectele din fonduri europene.

"Acţiunile de ordin legislativ şi instituţional pe care Guvernul intenţionează să le iniţieze au reprezentat un alt subiect abordat în cadrul convorbirilor. Noua lege a achiziţiilor publice, legea privind investiţiile în parteneriat public-privat şi regândirea mecanismelor şi procedurilor instituţionale de monitorizare şi gestionare a achiziţiilor publice au fost iniţiativele prezentate şi pentru realizarea cărora prim-ministrul a solicitat colaborarea ambasadorilor statelor membre UE", se spune în comunicat.

Dăncilă a reafirmat, de asemenea, susţinerea Guvernului pentru o serie de măsuri care să vizeze creşterea rolului şi contribuţiei femeilor în viaţa economică şi socială.

Între subiectele de pe agenda europeană, au fost discutate aspecte privind viitorul Europei, securitate internă a UE/Spaţiul Schengen şi Cadrul Financiar Multianual, se mai arată în comunicat, potrivit AGERPRES.

Comentarii

loading...