6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăKlaus Iohannis cere demisia premierului Viorica Dăncilă

Klaus Iohannis cere demisia premierului Viorica Dăncilă

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, vineri, că solicită demisia Vioricăi Dăncilă din funcția de premier.

Șeful statului a precizat că, în cele trei luni de la instalarea Vioricăi Dăncilă în fruntea Guvernului, în ianuarie 2018, a remarcat că aceasta “nu face față poziției de premier”.

Anunțul lui Iohannis referitor la cererea de demisie a premierului Dăncilă a fost făcut după ce Viorica Dăncilă i-a transmis, vineri dimineață, lui Klaus Iohnnis că ea refuză să se prezinte, vineri, la Palatul Cotroceni.

“Întâlnirea n-a mai avut loc, dar acest lucru nu schimbă mesajul pe care doream să-l transmit românilor. Întâlnirea urma să aibă ca temă centrală conflictul între Guvern și PSD pe de o parte, și Banca Națională pe de altă parte. Am dorit să mediez între ei. Doamna Dăncilă nu a înțeles acest lucru”, a declarat, vineri, Klaus Iohannis.

Șeful statului a precizat că “rolul BNR e clar determinat şi calitatea sa e independenţa politică, e foarte evident că PSD pune sub semnul întrebării această independenţă”.

“După cum am spus pe 29 ianuarie guvernul a fost investit. Au trecut aproximativ trei luni de atunci, după care pot să trag o concluzie. Doamna Dăncilă nu face faţă poziţiei de premier al României şi transformă Guvernul într-o vulnerabilitate pentru România. De aceea solicit public demisia doamnei Dăncilă din funcţia de premier”, a precizat Klaus Iohannis.

——————————————————————————

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, vineri dimineață, că nu se va prezenta la Palatul Cotroceni, unde o invitase, acum două zile, președintele Klaus Iohannis.

Potrivit Digi 24, Viorica Dăncilă i-a transmis acest refuz șefului statului prin telefon.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă