10 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăPoliticăPremierul Republicii Moldova: Singurul nostru plan este apropierea de Uniunea Europeană

Premierul Republicii Moldova: Singurul nostru plan este apropierea de Uniunea Europeană

Şeful Guvernului Republicii Moldova a făcut această declaraţie în urma unei întrevederi la Chişinău cu o delegaţie a Parlamentului European.

“Pentru noi este importantă susţinerea în continuare din partea UE. Nu avem planul <A> sau <B>, avem un singur plan – apropierea de Uniunea Europeană, astfel încât parcursul european al ţării să devină ireversibil”, a spus Pavel Filip.

Şeful guvernului de la Chişinău a apreciat sprijinul constant al Parlamentului European în promovarea parcursului european al Republicii Moldova şi în implementarea agendei de reforme, menţionând că atât Guvernul, cât şi Parlamentul, menţin ca prioritară implementarea Acordului de Asociere cu UE.

Europarlamentarii din Comisia pentru Afaceri Externe şi Comisia pentru Bugete se află în vizită de lucru în Republica Moldova, în perioada 3-6 aprilie. Scopul vizitei este de a evalua nivelul de implementare a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană şi de a monitoriza eficienţa utilizării sprijinului financiar din partea Blocului comunitar.

Premierul Republicii Moldova a menţionat că Guvernul depune toate eforturile pentru îndeplinirea acţiunilor convenite pentru alocarea asistenţei macrofinanciare din partea UE.

Totodată, pentru a asigura o utilizare mai eficientă a asistenţei externe, a fost schimbat mecanismul de coordonare a acesteia. “În prezent banii publici sunt cheltuiţi cu multă prudenţă şi eficienţă maximă”, a precizat Pavel Filip.

Europarlamentarii au încurajat autorităţile de la Chişinău să continue eforturile pentru consolidarea statului de drept, a sectorului justiţiei şi a mass-media, pentru investigarea fraudei bancare şi recuperarea activelor fraudate, precum şi pentru asigurarea condiţiilor pentru desfăşurarea unor alegeri parlamentare libere şi democratice.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un etaj al unui bloc din Craiova s-a prăbușit parțial și zeci de persoane au fost evacuate în urma unei explozii

O explozie neurmată de incendiu a avut loc, miercuri seara, la un bloc de locuinţe de tipul P+1 din municipiul Craiova, în urma căruia...

Revolut lansează, în premieră globală, în România, refinanțarea creditelor

Revolut, banca digitală cu 3,5 milioane de clienți retail în România și peste 40 de milioane de clienți la nivel global, a anunțat astăzi...

Un bănișor, la ipocritul Plicușor

Primarul general Nicușor Dan se laudă în campanie că le-a blocat PUZ-urile edililor Negoiță, Băluță și Ciucu. Pe lângă problema blocării dezvoltării Bucureștiului, ceea ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă