Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Premierul Tudose face KO Casa Regală a României

Premierul Tudose face KO Casa Regală a României

Mihai Tudose nu este de acord ca urmașii Regelui Mihai să beneficieze de diverse avantaje și nici de recunoaștere oficială din partea statului. Premierul tranșează și problema Palatului Elisabeta:"Daca tot le trebuie imobilul, să plătească chirie. El este proprietate națională".

Iulian Budușan 0 comentarii

Casa Regală primeşte o lovitură neaşteptată din partea Guvernului! Premierul Mihai Tudose a dezvăluit, în cadrul unui interviu acordat România TV, că Guvernul va da un aviz negativ proiectului de lege care vizează familia regală. "Nu suntem monarhie", a declarat Tudose.

"Cu tot respectul pentru Regele Mihai, pentru ce a reprezentat în istorie, pentru tot ce a fost până la moarte, fost șef de stat. De aici și până la a da drepturi urmașilor unui fost șef de stat, iertați-mă dar mai avem foști șefi de stat, care mai au urmași în viață. În condițiile în care familiei regale, casei regale, cu ghilimele sau fără...Nu suntem monarhie! România constituțională este republică. Noi am recunoscut anumite merite ca șef de stat Regelui Mihai. Să mă apuc acuma să recunosc că există nu știu ce coroană pe aici, iertați-mă, dar nu prea îmi vine. Casa Regală este o fundație. Domniile lor doresc ca această fundație să capete statutul de fundație de interes național, cu asta sunt de acord. Și Camera de Comerț și Industie a României este o fundație de interes național.", a declarat Mihai Tudose.

Mai mult, susţine premierul, nici Palatul Elisabeta nu ar trebui să rămână în posesia urmaşilor Regelui Mihai.

"Nu! De ce să rămână în posesia familiei regale? Pot să îl închirieze dacă doresc. Eu am vorbit la Regia Autonomă a Protocolului de Stat care este deționătorul său prin intermediul căreia staul deține imobilul să le facă o ofertă de chirie. Dacă tot le trebuie imobilul, să plătească. El este proprietate națională.", a conchis prim-ministrul.

Comentarii

loading...