Premierul vrea să reclame PSD la CCR, pe motiv că a depus moțiune de cenzură în vacanța parlamentară

Premierul vrea să reclame PSD la CCR, pe motiv că a depus moțiune de cenzură în vacanța parlamentară

Premierul Ludovic Orban a anunțat, marți, că analizează posibilitatea să facă o sesizare la CCR împotriva moțiunii de cenzură depuse de PSD.

Mihai Diac 0 comentarii

Premierul Ludovic Orban a precizat, marți, că niciodată în ultimii 30 de ani nu s-a mai întâmplat în România să se depună o moțiune de cenzură în vacanța parlamentară și că, în acest context, se gândește să depună o sesizare de neconstituționalitate la CCR.

Într-adevăr, moțiunea de cenzură a fost depusă de PSD la momentul în care vacanța parlamentară a fost întreruptă de o sesiune extraordinară a Parlamentului, convocată de Marcel Ciolacu, liderul PSD și al Camerei Deputaților, special pentru moțiunea de cenzură.

Citirea moțiunii în plenul Parlamentului este programată joi, 20 august. Ulterior, moțiunea ar putea fi dezbătută și votată în Parlament în cadrul sesiunii ordinare, ceea ce reprezintă un alt element fără precedent.

Pe de altă parte, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a replicat că nu există nicio interdicție pentru a depune moțiunea de cenzură în acest moment. Se pare că liderul PSD s-a grăbit să depună moțiunea pentru a fi înainte de ziua de sâmbătă, 22 august, când este programat Congresul PSD în care se va alege o nouă conducere a partidului.

Comentarii

loading...