15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăVIDEO Presa italiană rupe misterul. Ce a vorbit Dăncilă la întâlnirea cu...

VIDEO Presa italiană rupe misterul. Ce a vorbit Dăncilă la întâlnirea cu Papa Francisc

Guvernul României a postat pe site-ul oficial un video cu imagini de la întrevederea prim-ministrul Dăncilă cu Papa Francisc, dar fără sonor, ceea ce a născut controverse în spațiul public și a fost un prilej de ironii.

În clipul video publicat de presa italiană se aude şi cum Dăncilă îi vorbeşte Papei Francisc despre cadourile pe care i le-a adus, de data aceasta adresându-i-se în limba română Suveranului Pontif.

Mediafax redă discuţia dintre Viorica Dăncilă şi Suveranul Pontif, la întrevederea de vineri:

„Viorica Dăncilă: Sfinţia Voastră, I am very glad for this opportunity.

Viorica Dăncilă: Sămânţe de mărar, iar aici să vă bucuraţi de roadele acestui pom mulţi ani de acum încolo.

Papa Francisc: Grazie.”

Premierul Viorica Dăncilă a fost primită vineri dimineaţă în audienţă la Palatul Apostolic din Vatican de către Suveranul Pontif, Sanctitatea Sa Papa Francisc. Ulterior întrevederii, liderul de la Palatul Victoria a anunţat, la Antena 3, că Papa Francisc va veni în România la începutul lui 2019. Şeful Executivului a relatat că întâlnirea cu Papa Francisc a durat aproximativ 45 de minute.

Potrivit site-ului italian asknews.it, întrevederea a durat însă doar 24 de minute.

„Liderul de la Palatul Victoria i-a oferit Papei Francisc seminţe din soiuri de legume şi plante româneşti şi un stilou personalizat, confecţionat, manual, din lemn, la atelierele din Suceava”, anunţa Guvernul. Suveranul Pontif i-a oferit premierului trei cărţi şi o placă sculptată în bronz exprimând un mesaj de pace.

Seminţele de legume şi plante dăruite de premierul Viorica Dăncilă au fost obţinute la Staţiunea de Cercetare pentru Legumicultură Buzău. Acestea sunt de castravete amar Rodeo, castravete cu ţepi Tempus, ardei iute lung Decebal, tomate Buzău 1600, ceapă albă de Buzău, leuştean Topaz şi busuioc violet Serafim.

Cele mai citite

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă