Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Preşedintele, despre scandalul Ciucă: Leș nu a avut o propunere pentru Armată

Preşedintele, despre scandalul Ciucă: Leș nu a avut o propunere pentru Armată

Preşedintele Klaus Iohannis a catalogat drept inoportună şi riscantă intenţia ministerului Apărării de a ataca în contencios-administrativ decretul de prelungire a mandatului şefului Statului Major, precizând că de fapt Gabriel Leş nu a avut o propunere pentru conducerea Armatei.

Rl online 0 comentarii

"Am văzut că este foarte vocal acest ministru care nu a fost capabil să vină cu o propunere legală. Sunt două aspecte aici, propunerea pe care a făcut-o nu a fost legală, a propus o persoană pentru două funcţii, ceea ce nu se poate, a doua chestiune este că nu a avut de fapt o propunere pentru şeful Armatei, nu există o nominalizare a unei persoane care ar urma să ocupe această funcţie. Decizia luată de mine a fost singura posibilă şi corectă, de prelungire", a declarat preşedintele, la Cotroceni, citează Mediafax.

Klaus Iohannis a declarat că PSD-ul este "foarte supărat că nu i-a ieşit jocul" cu conducerea Armatei.

"Ministrul e foarte supărat că nu i-a ieşit jocul, asta nu schimbă nimic, propunerea a fost nelegală, iar propunerea pentru şeful Armatei a lipsit", a completat Klaus Iohannis.

Întrebat cum cataloghează intenţia ministerului Apărării Naţionale de a ataca în contencios-administrativ decretul de prelungire a mandatului şefului Statului Major al Apărării şi faptul că MApN a transmis către Preşedinţie o plângere prealabilă în acest sens, şeful statului a precizat: "Faptul că se adresează în contencios-administrativ mi se pare un demers inoportun şi riscant".

Ministerul Apărării a transmis către Preşedinţie o plângere prealabilă prin care cere anularea decretului de prelungire a mandatului şefului Statului Major al Apărării, urmând ca, dacă Preşedinţia nu anulează decretul, să-l atace şi în contencios. Termenul legal pentru ca Administraţia Prezidenţială să dea un răspuns este de 30 de zile. Plângerea prealabilă a fost depusă şi înregistrată marţi seară. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat pe 28 decembrie 2018 decretul de prelungire, cu un an, a mandatului generalului Nicolae Ciucă ca şef al Statului Major al Apărării. Ulterior, premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Apărării, Gabriel Leş, au acuzat că şeful statului nu a avut bază legală, deoarece propunerea de prelungire a mandatului nu a venit din partea MApN. Şeful Executivului ilă a declarat că decretul pentru prelungirea mandatului şefului SMG, Nicolae Ciucă, semnat de preşedintele Klaus Iohannis, nu respectă condiţiile de legalitate şi creează premisele unui conflict juridic de natură constituţională.

Comentarii

loading...