15.7 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021

Președintele Iohannis a primit amendă 5000 de lei de la CNCD pentru declarațiile despre Ungaria

Decizia CNCD de a-l sacționa pe Iohannis a fost luată, miercuri, 20 mai, ca urmare a declarațiilor făcute la data de 29 aprilie de șeful statului, pe tema autonomiei regiunilor cu populație majoritară din România – așa – numitul Ținut Secuiesc.

„Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege prin care dă autonomie largă Ţinutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înţelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, Guvernul, celelalte autorităţi ne luptăm pentru vieţile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul ungurilor”, susținea președintele Iohannis, într-o declarație televizată, la data de 29 aprilie.

CNCD a considerat că această afirmaţie a șefului statului reprezintă o faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate pe criteriul de apartenenţă etnică/naţională.

În replică, Președinția României a anunțat că această sancțiune are caracter politic și că șeful statului o va contesta în Justiție.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă