Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

Președintele Iohannis a primit amendă 5000 de lei de la CNCD pentru declarațiile despre Ungaria

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) i-a aplicat președintelui Klaus Iohannis o amendă de 5.000 de lei.

Mihai Diac 0 comentarii

Decizia CNCD de a-l sacționa pe Iohannis a fost luată, miercuri, 20 mai, ca urmare a declarațiilor făcute la data de 29 aprilie de șeful statului, pe tema autonomiei regiunilor cu populație majoritară din România - așa - numitul Ținut Secuiesc.

"Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege prin care dă autonomie largă Ţinutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înţelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, Guvernul, celelalte autorităţi ne luptăm pentru vieţile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul ungurilor", susținea președintele Iohannis, într-o declarație televizată, la data de 29 aprilie.

CNCD a considerat că această afirmaţie a șefului statului reprezintă o faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate pe criteriul de apartenenţă etnică/naţională.

În replică, Președinția României a anunțat că această sancțiune are caracter politic și că șeful statului o va contesta în Justiție.

Comentarii

loading...