10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăPreşedintele Iohannis se întâlneşte cu conducerea BNR

Preşedintele Iohannis se întâlneşte cu conducerea BNR

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte, miercuri, cu conducerea Băncii Naţionale a României, informează Administraţia Prezidenţială.

La întâlnire vor participa guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi prim-viceguvernatorul instituţiei, Florin Georgescu.

Întâlnirea va avea loc miercuri, la ora 12,00, la Palatul Cotroceni.

Luni, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că va încerca o mediere între Guvern şi Banca Naţională a României şi că îi va chema la Cotroceni “şi pe unii, şi pe alţii” în zilele următoare. “Am decis să încerc o mediere între Guvern şi BNR. În zilele următoare îi voi invita şi pe unii, şi pe alţii la Cotroceni”, a spus şeful statului.

Iohannis a precizat, în context, că “s-a mers cam departe cu unele afirmaţii destul de contondente în ultima vreme”.

Guvernul şi Banca Naţională a României au o relaţie de colaborare instituţională şi nu este cazul ca preşedintele Klaus Iohannis să medieze această relaţie, a declarat, marţi, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

“Cred că nu este nevoie de o mediere. Avem un Guvern, avem o relaţie instituţională cu Banca Naţională a României, am spus şi cu alte ocazii că, în calitate de ministru al Finanţelor, am avut discuţii cu domnul guvernator (al BNR – n.r.), aşa că nu cred că este nevoie să avem o astfel de mediere din partea unei alte instituţii ale statului”, a spus Teodorovici, în cadrul unor declaraţii de presă.
El a arătat că, probabil, preşedintele ţării va adresa o invitaţie la Cotroceni premierului Viorica Dăncilă, urmând ca aceasta să ia o decizie în consecinţă.

“Nu este niciun război (între BNR şi Guvern – n.r.). Eu am spus că noi colaborăm, BNR şi Ministerul Finanţelor, nu am spus că nu ne criticăm. În cadrul acestor discuţii, noi colaborăm, dar asta nu înseamnă că nu ne putem exprima alte opinii vizavi de acţiunile băncii centrale”, a continuat şeful Finanţelor.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă