Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Klaus Iohannis   (Foto: Arhivă)

Klaus Iohannis (Foto: Arhivă)

Președintele Iohannis va ataca la CCR Legea Referendumului

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că va sesiza Curtea Constituţională a României (CCR) în chestiunea Legii Referendumului, pe care Parlamentul a votat-o în forma inițială, informează Mediafax.

Mihai Diac 0 comentarii

Președintele Iohannis a explicat, miercuri, că are ”oarece nemulţumiri”, în contextul în care Parlamentul a aprobat Legea Referendumului în varianta iniţială, fără să ţină cont de temele din cererea de reexaminare formulată de şeful statului.

”Legea referendumului, aşa cum a ajuns acum la mine, nu va fi promulgată. Eu am oarece nemulţumiri faţă de această lege şi voi solicita opinia Curţii Constituţionale”, a anunţat Klaus Iohannis.

Întrebat dacă va participa la mitingul anunţat de PSD pentru susţinerea familiei tradiţionale, şeful statului a spus: ”Să vedem odată mitingul organizat şi să vedem care va fi scopul acestui miting. Nu pot să mă pronunţ despre o chestiunea care este, momentan, doar la nivel de idee”.

Pe de altă parte, preşedintele Iohannis a spus că nu se va opune referendumului pentru redefinirea familiei.

”Referendumul a fost solicitat de un număr important de cetăţeni şi cu siguranţă atunci când Parlamentul va decide că e nevoie să se ţină, se va ţine acest referendum. Aici rolul preşedintelui se pare că este în curs de diminuare prin demersurile pe care le face Parlamentul, legislaţia încă este în circuit şi vom vedea cum se finalizează”, a declarat Iohannis.

Liviu Dragnea a anunţat, luni, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD, că a propus şi s-a aprobat organizarea unui miting de amploare în luna mai, pentru susţinerea familiei tradiţionale. Preşedintele PSD a spus că motivul pentru care a decis să propună organizarea unui astfel de miting este acela de de elimina orice nelămurire în legătură cu abordarea partidului pe care îl conduce pe acest subiect.

"Cea mai importantă decizie este cea legată de propunerea pe care am făcut-o colegilor mei să organizăm un miting mare al PSD pentru susţinerea familiei tradiţionale. Vreau să organizăm acest miting şi am luat şi astăzi decizia asta, pentru a nu mai exista niciun echivoc în abordarea pe care o are PSD pe acest subiect'', a spus preşedintele PSD.

Comentarii

loading...