7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăPreşedintele Klaus Iohannis a transmis luni un mesaj pentru a marca Ziua...

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis luni un mesaj pentru a marca Ziua Imnului Naţional

“Pe 29 iulie, sărbătorim, ca în fiecare an, ‘Ziua Imnului Naţional’, unul dintre simbolurile naţionale care ne insuflă sentimentul solidarităţii şi mândria de a fi români. ‘Deşteaptă-te române’ ne reflectă istoria, luptele şi tradiţiile, servind, în acelaşi timp, ca expresie a identităţii naţionale. (…) ‘Ziua Imnului Naţional’ este, în acelaşi timp, şi momentul în care privim cu încredere şi optimism către viitorul naţiunii noastre, unul în care ne dorim să ne bucurăm de o securitate naţională extinsă în cadrul marii familii euroatlantice, de prosperitate, democraţie şi de un stat de drept funcţional şi mai eficient”, se arată în mesaj, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Şeful statului spune că încă din timpul Revoluţiei de la 1848, imnul naţional a transmis un mesaj mobilizator naţiunii române de a intra într-o lume nouă, prin trezirea conştiinţei naţionale şi având ca reper tradiţiile sale.

“Versurile imnului au dinamizat eforturile românilor de a-şi urma şi îndeplini idealurile de libertate şi unitate. Sărbătoarea de astăzi este un bun prilej de a invoca virtuţile înaintaşilor noştri, precum şi de a rememora faptele glorioase ale acestora. Spiritul de sacrificiu, abnegaţia şi patriotismul sunt calităţi umane care stau la baza devenirii noastre ca naţiune modernă şi democratică”, afirmă Iohannis.

El arată că în urmă cu trei decenii, România s-a reîntors către familia occidentală şi a devenit ulterior membru al Alianţei Nord-Atlantice, al Uniunii Europene şi partener strategic al Statelor Unite ale Americii.

“Astăzi, statul român contribuie activ la consolidarea relaţiei transatlantice şi promovează respectul reciproc, valorile comune şi interesele care racordează, şi mai puternic, Uniunea Europeană la partenerul său, Statele Unite ale Americii”, prezizează preşedintele Klaus Iohannis.

Cele mai citite

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Acumularea de gaze este o cauză posibilă a exploziei de la blocul din Craiova

Acumularea gaze este posibila cauză a exploziei produse miercuri seară la un bloc din Craiova, în urma căreia o persoană a murit și trei...

Analiza măsurilor Guvernului PSD: Dovada că acestea au dus la creșterea cifrei de afaceri din industrie

În ultimele luni, cifra de afaceri din industrie a României a cunoscut o creștere semnificativă, iar acest lucru nu poate fi neglijat. Datele furnizate...
Ultima oră
Pe aceeași temă