15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăPreşedintele Senatului, Anca Dana Dragu, întâlnire cu ambasadorul Portugaliei, Teresa Macedo

Preşedintele Senatului, Anca Dana Dragu, întâlnire cu ambasadorul Portugaliei, Teresa Macedo

În cadrul întrevederii au fost abordate teme ce ţin de consolidarea relaţiei bilaterale româno-portugheze precum şi teme aflate pe agenda europeană, prin prisma Preşedinţiei portugheze a Consiliului UE.

Preşedinta Senatului a evidenţiat excelenta relaţie bilaterală româno-portugheză, concretizată prin relaţii solide în plan politic şi economic, dar şi prin existenţa unei baze culturale şi lingvistice comune, apreciind şi modalitatea în care este integrată comunitatea românească în Portugalia.

“În ultimii ani, schimburile comerciale se situează pe un grafic de creştere constantă, iar acest potenţial trebuie exploatat pe deplin”, a afirmat Anca Dana Dragu.

Preşedintele Senatului a evidenţiat rolul important al contactelor la nivelul grupurilor parlamentare de prietenie, care pot crea oportunităţi importante de dezvoltare a dialogului româno-portughez în domenii variate şi pe o gamă largă de subiecte de interes comun.

În ceea ce priveşte preşedinţia portugheză a Consiliului UE, preşedinta Senatului a transmis aprecierea sa pentru eforturile depuse privind gestionarea agendei europene într-o perioadă dificilă.

De asemenea, în cadrul discuţiilor a fost evidenţiată importanţa Conferinţei privind viitorul Europei, care va fi lansată la 9 mai, şi care va oferi o oportunitate pentru implicarea cetăţenilor în dezbateri pe teme legate de Uniunea Europeană.

“Consider că este o bună oportunitate pentru cetăţenii europeni de a-şi expune punctele de vedere cu privire la viitorul Uniunii Europene. Intenţionez să mă implic activ în aceste dezbateri”, a afirmat Anca Dana Dragu.

Un ultim subiect pe agenda întrevederii a fost Summit-ul de la Porto care va fi dedicat afacerilor sociale şi va începe în luna mai a acestui an.

Cele mai citite

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă