12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăPrimarul Chirica: PSD este o clică de oameni mărunţi care şantajează consilierii

Primarul Chirica: PSD este o clică de oameni mărunţi care şantajează consilierii

Un număr de 13 consilieri municipali ai PSD Iaşi nu au venit vineri la şedinţa de consiliu local, în timp ce un reprezentant al ALDE a absentat motivat de la întrunire. În aceste condiţii, şedinţa nu s-a putut ţine din lipsa cvorumului, în sală fiind prezenţi mai puţin de jumătate dintreconsilierii locali aleşi în 2016.

Primarul Mihai Chirica a spus că asistă la “ultima zvâcnire a celei mai teribile structuri politice”. 

”Dacă nici următoarea şedinţă nu se ţine, vom intra în alegeri anticipate pentru un nou consiliu. Mingea este în curtea PNL. De voi depinde dacă intrăm sau nu în anticipate. Putem arăta lumii ce înseamnă un stat democratic. Puteţi decide dacă facem anticipate şi învingem hidra”, a spus Mihai Chirica.

Primarul Iaşiului a afirmat că PSD este “o clică de oameni mărunţi”, care şantajează consilierii să nu se prezinte la şedinţă.

La rândul său, consilierul PNL Răzvan Timofciuc i-a spus lui Chirica că este produsul PSD, dar că acum pozează în disident.

La şedinţă au fost prezenţi consilieri ai PNL, PMP, ALDE, dar şi independentul Andrei Postolache.

Filiala PSD Iaşi susţine într-un comunicat de presă că prin neparticiparea la şedinţa de consiliu filiala trage un semnal de alarmă asupra modului în care este administrat municipiul Iaşi.

”PSD Iaşi consideră absolut inacceptabil comportamentul discreţionar, neprincipial şi care vizează exclusiv interesul personal al primarului Mihai Chirica. Prin toate acţiunile desfăşurate, primarul Iaşului dovedeşte că are doar un calendar personal, neţinând cont niciun moment de problemele ieşenilor şi de proiectele oraşului. Nu putem fi de acord cu modul de lucru al primarului Iaşului, care a intrat într-o logică a conflictului şi pare să se conducă dupa principiul <Iaşiul sunt eu>. Total greşit. Sunt câteva luni de când consilierii PSD Iaşi solicită punerea pe ordinea de zi a şedintelor CL Iaşi a unor proiecte de interes major pentru comunitate: realizarea drumului secundar de acces spre Aeroportul Internaţional Iaşi, realizarea accesului rutier spre viitorul Spital Regional de Urgenţă şi finalizarea expertizei tehnice de evaluare a pagubelor la Spitalul Clinic “Dr.C.I. Parhon” pentru alocarea ulterioară de fonduri guvernamentale”, se arată în comunicatul PSD Iaşi.

Primarul Mihai Chirica a fost exclus din PSD în luna februarie, iar în ultimele luni au avut loc mai multe schimburi tăioase de replici între cele două părţi. În urmă cu câteva zile, primăria a cerut filialei judeţene a PSD să evacueze sediul pe care îl ocupă în centrul oraşului, întrucât a făcut lucrări de renovare în spaţiu fără a deţine autorizaţie de la primărie. Clădirea respectivă este monument istoric.

Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă