7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăPrimarul din Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, și-a pierdut mandatul în urma unei condamnări...

Primarul din Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, și-a pierdut mandatul în urma unei condamnări penale

Prefectul județului a semnat luni ordinul de încetare a mandatului, potrivit publicației Bistrițeanul, însă înainte de a părăsi postul, Ogâgău și-a numit cumnatul primar interimar.

Traian Ogâgău a devenit cunoscut opiniei publice după apariția în mediul online a unui video în care își umilea fiica de 14 ani.

„Se constată încetarea de drept, înainte de termen, a mandatului de primar al orașului Sângeorz-Băi a domnului Ogâgău Traian, începând cu data de 03.07.2021 ca urmare a condamnării acestuia prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă la o pedeapsă privativă de libertate cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere și a pierderii unor drepturi electorale. Atribuțiile primarului vor fi exercitate de viceprimarul ales în condițiile legii”, se arată în documentul emis de Instituția Prefectului și citat de Bistrițeanul.

Este a doua oară când Traian Ogâgău își pierde mandatul de primar din cauza unei condamnări. Anul trecut, el a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Cluj într-un dosar în care a fost trimis în judecată pentru că a refuzat să sufle în etilotest, precum și prelevarea de mostre biologice. Potrivit legii statutului aleșilor locali, primarii condamnați definitiv își pierd mandatul, indiferent de modalitatea de executare a pedepsei.

Duminică, într-o ședință extraordinară a Consiliului Local, consilierii au hotărât ca primar interimar să fie Cătălin Bota, consilier PNL și cumnatul lui Ogâgău, mai scrie Bistrițeanul.

Ședința a fost transmisă pe Facebook, iar Traian Ogâgău i-a predat însemnele de primar cumnatului său în aplauzele consilierilor și a celorlalți participanți la ședință.

Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă