12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăPrimarul Firea a aprobat mitingul românilor din diaspora, la care ar urma...

Primarul Firea a aprobat mitingul românilor din diaspora, la care ar urma să participe un milion de oameni

Decizia de a se aproba mitingul a fost luată după o întâlnire a conducerii Primăriei Generale cu reprezentanți ai Prefecturii Capitalei, Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Brigăzii de Poliție Rutieră, Poliției Locale, Jandarmeriei, SRI, RATB, ai Serviciului de Ambulanță București-Ilfov și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precizează comunicatul Primăriei Bucureștiului.

„Așa cum am afirmat în repetate rânduri, nu avem nici cea mai mică intenție de a obstrucționa manifestările publice, singurele lucruri care ne preocupă fiind respectarea legii și garantarea siguranței atât pentru participanții la miting, cât și pentru cei care doar tranzitează zona. Transmitem organizatorului Protocolul aferent acestei manifestări și suntem pregătiți să asigurăm, în limita competențelor noastre legale, buna desfășurare a acesteia”, a declarat primarul Gabriela Firea, potrivit comunicatului Primăriei Capitalei.

Decizia de luni a Gabrielei Firea intervine după ce liderul PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, declarase că PSD nu are intenția să blocheze desfășurarea unui asemenea miting, deși acesta nu va atinge, probabil, numărul de participanți de un milion de oameni.

“Nu va fi un miting de un milion, dar nu cred că m-aţi auzit pe mine vreodată să încerc să opresc pe cineva să facă miting sau să protesteze. Ce am citit, am înţeles că cel care organizează mitingul vrea să-şi facă cunoscută o federaţie pe care a înfiinţat-o. Este un fost vicepreşedinte PSD Diaspora, ceva de genul ăsta, şi care atunci când a fost ales vicepreşedinte spunea că va candida ca să prezinte românilor din Diaspora cât de bun e PSD-ul, dar… au anunţat miting, eu nu-i opresc, PSD-ul nu-i opreşte”, a declarat Liviu Dragnea, duminică seară, la postul România TV.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă