Gabriela Firea  (Foto: wikipedia)

Gabriela Firea (Foto: wikipedia)

Primarul Firea a aprobat mitingul românilor din diaspora, la care ar urma să participe un milion de oameni

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a aprobat desfășurarea mitingului din 10 august, organizat de români din străinătate, la care sunt anunțate să participe circa un milion de persoane, a comunicat, luni după-amiază, Primăria Bucureștiului.

Mihai Diac 0 comentarii

Decizia de a se aproba mitingul a fost luată după o întâlnire a conducerii Primăriei Generale cu reprezentanți ai Prefecturii Capitalei, Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Brigăzii de Poliție Rutieră, Poliției Locale, Jandarmeriei, SRI, RATB, ai Serviciului de Ambulanță București-Ilfov și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precizează comunicatul Primăriei Bucureștiului.

„Așa cum am afirmat în repetate rânduri, nu avem nici cea mai mică intenție de a obstrucționa manifestările publice, singurele lucruri care ne preocupă fiind respectarea legii și garantarea siguranței atât pentru participanții la miting, cât și pentru cei care doar tranzitează zona. Transmitem organizatorului Protocolul aferent acestei manifestări și suntem pregătiți să asigurăm, în limita competențelor noastre legale, buna desfășurare a acesteia”, a declarat primarul Gabriela Firea, potrivit comunicatului Primăriei Capitalei.

Decizia de luni a Gabrielei Firea intervine după ce liderul PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, declarase că PSD nu are intenția să blocheze desfășurarea unui asemenea miting, deși acesta nu va atinge, probabil, numărul de participanți de un milion de oameni.

"Nu va fi un miting de un milion, dar nu cred că m-aţi auzit pe mine vreodată să încerc să opresc pe cineva să facă miting sau să protesteze. Ce am citit, am înţeles că cel care organizează mitingul vrea să-şi facă cunoscută o federaţie pe care a înfiinţat-o. Este un fost vicepreşedinte PSD Diaspora, ceva de genul ăsta, şi care atunci când a fost ales vicepreşedinte spunea că va candida ca să prezinte românilor din Diaspora cât de bun e PSD-ul, dar... au anunţat miting, eu nu-i opresc, PSD-ul nu-i opreşte", a declarat Liviu Dragnea, duminică seară, la postul România TV.

Comentarii

loading...