14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăPrimarul nu comentează declarațiile premierului

Primarul nu comentează declarațiile premierului

„Nu doresc să comentez în niciun fel declaraţia premierului cu privire la organizarea Festivalui de colinde pentru copii şi a unui târg de produse tradiţionale în Piaţa Victoriei. Mâine este 1 Decembrie-Ziua Naţională a României. Intrăm în Anul Centenar. Gândul şi energia mi le canalizez, ca toţi românii, către cinstirea eroilor neamului nostru, identitatea naţională, iubirea de ţara”, a spus primarul Capitalei, Gabriela Firea, într-un răspuns la solicitarea Mediafax.

Premierul Mihai Tudose a declarat, joi, că amplasarea unui Târg de Crăciun în Piaţa Victoriei nu este „cea mai inspirată decizie„, afirmând că şi primarul Gabriela Firea va înţelege acest lucru.

„Târgul de Crăciun, apropo că veni vorba, nu cred că este cea mai inspirată decizie un târg în mijloc. Am aflat astăzi (joi – n.red.) şi eu despre acest lucru. În primul rând, spuneţi-mi cum ajunge omul acolo că nu prea sunt treceri de pietoni. Este complicat. Eu cred că (primarul general, Gabriela Firea-n.r.) îşi va da seama că nu este cea mai inspirată alegere. Mai mult se şi interpretează, am înţeles că se face târg ca să nu mai vină nu ştiu cine. Nu, dom’le, să vină!”, a declarat premierul Mihai Tudose.

Primăria Municipiului Bucureşti a anunţat că va organiza, între 5-17 decembrie, în Piaţa Victoriei, un târg de sărbători, în condiţiile în care legea organizării adunărilor publice nu permite desfăşurarea a două manifestaţii în acelaşi loc. Protestatarii au anunţat că nu pleacă din Piaţa Victoriei şi nu renunţă la manifestaţii.

„Urmare a unei solicitări primite din partea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Primăria Capitalei va organiza, prin intermediul PROEDUS şi ARCUB, în perioada 05 -17 decembrie, în Piaţa Victoriei, evenimentul cultural dedicat copiilor «Târg de sărbători – Festival de colinde şi obiceiuri de iarnă». În acest scop, în alvelola centrală a pieţei vor fi amplasate un număr de aproximativ 30 de căsuţe şi o scenă pe care vor evolua ansambluri de copii şi elevi, precum şi artişti consacraţi. Târgul va fi deschis în perioada menţionată, zilnic, între orele 10 şi 22. Pentru accesul vizitatorilor vor fi amenajate treceri de pietoni temporare, iar traficul auto nu va fi restricţionat”, arată Primăria Capitalei.

Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă