15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăPrimele reacții din PSD după respingerea Rovanei Plumb

Primele reacții din PSD după respingerea Rovanei Plumb

Președintele PSD și prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, va susține o declarație de presă luni, 30 septembrie 2019, începând cu ora 19, la sediul central al PSD din Șos. Kiseleff nr. 10, potrivit unui anunț de presă transmis de departamentul de comunicare al PSD.

Ieșirea Vioricăi Dăncilă are loc în contextul respingerii definitive de către comisia juridică (JURI) din Parlamentul European a Rovanei Plumb pentru funcția de comisa european.

Președintele Klaus Iohannis a convocat-o pe premierul Viorica Dăncilă la Palatul Cotroceni, pentru miercuri la ora 12, pentru consultări pe tema numirii comisarului european din partea României, după respingerea, săptămâna trecută, a Rovanei Plumb de către comisia juridică a Parlamentului European.

“Conspirația” împotriva Rovanei Plumb

Gabriel Zetea, vicepreședinte PSD, acuză o „conspirație” generală împotriva Rovanei Plumb, după ce aceasta a fost respinsă definitiv de Comisia JURI pentru postul de comisar european.

„Trebuie să mulțumim lobby-ului partidelor de opoziție și exportului acestei bătălii interne. (…) Nu se pune problema în cazul Rovanei Plumb să existe vreo suspiciune de corupție. A fost un împrumut. Banii respectivi i-a donat PSD-ului în campania electorală, în cadrul alegerilor europarlamentare. AEP a hotărât să nu ramburseze banii PSD nu pentru că au fost cheltuiți ilegal, ci pentru că nu a semnat trezorierul. Din punctul meu de vedere asta înseamnă o consipirație care se face între autoritățile din România și AEP, cu reprezentanți ai Opoziției din România, care fac majoritatea în Parlamentul European pentru ca anumiți candidați să fie politic respinși”, a spus Gabriel Zetea la Realitatea Tv.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă