23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăProcurorul francez nu se retrage din cursa pentru Parchetul European

Procurorul francez nu se retrage din cursa pentru Parchetul European

Politico.eu relatează că presa din România a transmis vineri că acesta s-a retras din cursă pentru Parchetul European pentru că ar urma să preia o altă funcţie importantă în Franţa, astfel încât fosta șefă a DNA va rămâne princialul candidat pentru viitorul Parchet European, potrivit News.ro.

,,Contactat telefonic, Bonhert a declarat că încă este candidat pentru a fi procuror şef european”, notează Politico.eu

De asemenea, el citează un purtător de cuvânt al misiunii diplomatice a Franţei la UE, care afirmat duminică noaptea că, ”în acest stadiu, nimic nu s-a schimbat în ceea ce priveşte poziţia Franţei”.

Politico admite că această competiţie pentru Parchetul European s-a concentrat pe Kovesi şi aminteşte că propriul Guvern a încercat să-i saboteze candidatura cu argumentul că aceasta şi-a depăşit atribuţiile cât a fost funcţie.  

În interviul acordat Politico, Bohnert a răspuns afirmativ după ce a fost întrebat dacă se pune prea mult accent pe lupta anticorupţie dusă de Kovesi în România, amintind că printre atribuţiile procurorului-şef european se află ”investigarea, punerea sub urmărire şi aducerea în faţa justiţiei a celor care comit infracţiuni împotriva intereselor financiare ale UE”. 

„Este principala experienţă a lui Kovesi, înţeleg de ce s-ar concentra pe asta”, a afirmat Bohnert, făcând referire la lupta anti-corupţie.

Totdată, procurorul francez şi-a exprimat nemulţumirea privind faptul că presa s-a concentrat mai mult pe Kovesi: „La început, bineînţeles, nu a fost un avantaj. M-am simţit un pic în spatele scenei pentru că toată lumea se concentra pe Kovesi”.

 

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...
Ultima oră
Pe aceeași temă