Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Liviu Rotman:La 30 aprile, postam un scurt material in care imi exprimam ingrijorarea legata de jocul politic al unor grupuri de interese, ce urmareau numirea ca ambasador al Romanie in Israel

Liviu Rotman:La 30 aprile, postam un scurt material in care imi exprimam ingrijorarea legata de jocul politic al unor grupuri de interese, ce urmareau numirea ca ambasador al Romanie in Israel

Profesorul Liviu Rotman revoltat de “personajul toxic” Catalin Dancu, posibil ambasador in Israel

Comunitatea evreiască din România, revoltată că avocatul Cătălin Dancu ar fi numit însărcinat cu afaceri în Israel “ un personaj toxic”. Familia Adamescu de aceeasi parere, acestia incetand orice raport contractual cu acesta inca din februarie 2017

Redacția Online 0 comentarii

Comunitatea evreiască din România și-a exprimat public revolta că avocatul Cătălin Dancu, consul general al României la New York, ar urma să fie numit sau chiar ar fi fost deja desemnat pentru poziția de însărcinat cu afaceri în Israel.


Ambasadorul Israelului la București, David Saranga, i-a transmis deja premierului Dancila nemultumirile.
Însărcinatul cu afaceri este diplomatul care conduce de facto ambasada din Israel, dat fiind că România nu are ambasador la Tel Aviv, spun surse RL.


Profesorul Liviu Rotman, membru marcant al comunității evreiești a scris ieri pe Facebook.


”Astazi, aflu din surse sigure, ca domnul Dancu este numit însărcinat cu afaceri la Tel Aviv.
In haosul politic al acestei perioade se profita pentru finalizarea unor proiecte mai vechi. S-a renuntat la titlul de ambasador, pentru a se ocoli confirmarea sefului statului. Pentru moment…domnul Dancu se va multumi cu un post mai modest, dar pasul este facut! Repet, lipsa memoriei in spatiul public, cat si lipsa sensibilitatii politice fac loc unor gesturi condamnabile moral. Caci un negationist, numit intr-un inalt post diplomatic la Tel Aviv este o insulta greu de suportat!”, scrie pe Facebook


Rotman îl califică pe avocatul Cătălin Dancu drept ” un personaj toxic” și amintește că la inceputul anilor 2000 era activ la “curtea” lui Becali, secretar general al Partidului Noua Generație, de orientare extremistă xenofobă, în acelasi timp apropiat al “tribunului” Vadim Tudor.


”Tot domnia sa era în acei ani alături de un alt “becalist”, publicistul Alex Mihai Stoenescu, o voce proantonesciană în spațiul public. Anii au trecut, domnul Dancu a fost “înfiat” ca și alți extremiști de PSD, iar în aprilie domnia sa anunța apropiata sa numire ca ambasador la Tel Aviv.
Recomandat, cu căldură, de conducerea Federației Comunităților Evreiești, care i-a acordat diplome și diverse onoruri. Deși acest domn a avut un rol important în tentativa – nereusita – de spoliere a patrimoniului evreiesc din România, în favoarea unor suspecte organizații religioase extremiste evreiești”, mai scrie profesorul Rotman pe Facebook.


De aceeasi parere cu Profesorul Rotman este si Familia Adamescu


Catalin Dancu a fost implicat in scandalul “preluarii pe sest al trupului lui Dan Adamescu, de catre fosta sotie Carmen Palade Adamescu.


Surse din jurul familiei Adamescu, au declarat pentru Romania Libera ca :” raporturile contractuale cu domnul Dancu s-au incheiat imediat ce s-a aflat ca acesta a facut o intelegere pe ascuns cu fosta sotie a lui Dan Adamescu , Carmen Adamescu de a-l trada pe fiul acestuia; Raporturile contractuale s-au incheiat in luna februarie 2017!” a declarat un membru al familiei.
In plus, societatea de avocatura a lui Dancu a “uitat” sa conteste in instanta decizia de intrare in insolventa a “grupului Medien Holding”.
Tot surse apropiate de familia Adamescu, au spus “ ca avocatul Cătălin Dancu nu este decât un escroc, si cu siguranța un avocat plătit de Carmen Adamescu”care are relații contractuale începând cu Martie 2019 cu Louis Freeh, existând si dovada relațiilor acesteia contractuale.
„Nu se știe motivul brusc pentru care, Carmen Adamescu a contractat societatea de avocatura a lui Louis Freeh care a dezmințit ferm ca ar fi lucrat pentru Adamesti,  “ The Guardian” a fost nevoit sa dea o corecție in 24 februarie, prin care sa prezinte declarațiile lui Louis Freeh “ Nici Alexander Adamescu si nici Dan Adamescu nu au fost vreodată clienții acestei firme”, au declarat surse din familia Adamescu, „însă putem specula ca face parte dintr-o alta campanie de denigrare a “afaceristei cu tatăl de la Securitate” Carmen Palade Adamescu pusa la cale cu iată “renegatul” Cătălin Dancu.


Familia Adamescu a anunțat printr-un comunicat remis presei, ca nu a avut nici o legătură cu Louis Freeh nici prin Senior si nici prin Junior si a dat in judecata doua entități media pentru “ aceste acuzații false”.

Comentarii

loading...