Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Proiect de lege: Aleșii să-ți păstreze legitimația de acces în Parlament și după terminarea mandatului

Proiect de lege: Aleșii să-ți păstreze legitimația de acces în Parlament și după terminarea mandatului

Proiect de lege: Aleșii să-și păstreze legitimația de acces în Parlament și după terminarea mandatului

Un proiect depus la Senat de către 17 parlamentari ai minorităților naționale prevede modificarea Legii nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, astfel încât parlamentarii să aibă legitimație de acces în Casa Poporului și după ce și-au încheiat mandatul.

Romulus Georgescu 0 comentarii

Proiectul, semnat de 17 parlamentari din Grupul Minorităților, prevede completarea articolului 48 din Legea nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor.

"Deputații și senatorii care și-au încheiat mandatul de deputat, respectiv de senator, au dreptul la legitimație de acces în incinta Parlamentului României, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a legii. Comisia permanentă a Camerei Deputaților și Senatului privind statutul deputaților și senatorilor, organizarea și funcționarea ședințelor comune ale Camerei Deputaților și Senatului, elaborează regulamentul de punere în aplicare a pevederilor alin (1), care se aprobă prin hotărâre de către cele două Camere ale Parlamentului, în ședință comună", se arată în propunerea legislativă.

Inițiatorii spun că prin această modificare încearcă să reglementeze situația deputaților și senatorilor care doresc în continuare o legitimație de acces în Parlament, deși și-au încheiat mandatul.

Comentarii

loading...