16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăProiectul de lege privind funcționarea ICR, asumat de liderii coaliției

Proiectul de lege privind funcționarea ICR, asumat de liderii coaliției

„Cel mai probabil în această săptămână vom înainta proiectul de lege. Am luat decizia de a înainta proiectul de lege sub semnătura președinților coaliției – a lui Dan Barna, Kelemen Hunor și sub semnătura mea. Sper să se dezbată cât mai repede, după care vom lua decizia cu privire la conducerea ICR”, a declarat, marți, Ludovic Orban.

Proiectul de lege ar urma să aducă ICR în subordinea Guvernului, după cum România liberă a scris deja.

Pe de altă parte, proiectul se referă doar la aspectele politice ale problemei, în timp ce autoritățile i-au lăsat pe angajați fără banii cuveniți pentru munca lor.

Angajații din cadrul Institutului nu și-a primit salariile de două săptămâni, după ce Guvernul a lăsat instituția fără ordonator principal de credite, iar în lipsa acestuia, nimeni nu poate semna pentru plata salariilor.

Mai mulți angajați din ICR au făcut o adresă către Inspectoratul Teritorial de Muncă și către ministrul muncii, Raluca Turcan. Momentan, guvernanții nu au o soluție și pentru deblocarea acestei situații.   

Citește și: Politizare și sinecuri: Atac la independența Institutului Cultural Român 

Cîțu strânge lațul în jurul ICR 

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă