17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăRovana Plumb: PSD este cel mai pro-european partid

Rovana Plumb: PSD este cel mai pro-european partid

Partidul Social Democrat este cel mai pro-european partid, întrucât liderii acestuia au fost primii care au vorbit despre necesitatea ca România să fie primită în UE, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, cu prilejul prezenței sale, duminică, la ședința filialei județene Brăila a PSD.

„PSD este cel mai pro-european partid. Noi am fost cei care am vorbit prima oară de necesitatea ca România să fie membră a Uniunii Europene. Parcursul european al României este ireversibil”, a subliniat Rovana Plumb.

Pe de altă parte, ea a criticat faptul că unii europarlamentari români votează, la Bruxelles, împotriva propriei lor țări și a cerut ca, la alegerile europarlamentare din anul 2019, să fie desemnați, pentru asemenea funcții, politicieni care să fie cu adevărat patrioți.

“Cu părere de rău vă spun însă că sunt europarlamentari, adversari politici, care denigrează România, care votează împotriva României. Acest lucru este inacceptabil, nu există nicio justificare să votezi împotriva propriei ţări. Trebuie să trimitem în Parlamentul European patrioţi. România are nevoie de patrioţi în instituţiile europene”, a explicat ministrul Fondurilor Europene.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...
Ultima oră
Pe aceeași temă