15.7 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021

Rovana Plumb: PSD este cel mai pro-european partid

Partidul Social Democrat este cel mai pro-european partid, întrucât liderii acestuia au fost primii care au vorbit despre necesitatea ca România să fie primită în UE, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, cu prilejul prezenței sale, duminică, la ședința filialei județene Brăila a PSD.

„PSD este cel mai pro-european partid. Noi am fost cei care am vorbit prima oară de necesitatea ca România să fie membră a Uniunii Europene. Parcursul european al României este ireversibil”, a subliniat Rovana Plumb.

Pe de altă parte, ea a criticat faptul că unii europarlamentari români votează, la Bruxelles, împotriva propriei lor țări și a cerut ca, la alegerile europarlamentare din anul 2019, să fie desemnați, pentru asemenea funcții, politicieni care să fie cu adevărat patrioți.

„Cu părere de rău vă spun însă că sunt europarlamentari, adversari politici, care denigrează România, care votează împotriva României. Acest lucru este inacceptabil, nu există nicio justificare să votezi împotriva propriei ţări. Trebuie să trimitem în Parlamentul European patrioţi. România are nevoie de patrioţi în instituţiile europene”, a explicat ministrul Fondurilor Europene.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă