13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăPSD a făcut plângere la CNA, cerând ca Iohannis să vorbească doar...

PSD a făcut plângere la CNA, cerând ca Iohannis să vorbească doar în spațiul electoral al PNL

PSD a făcut o plângere la CNA, cerând ca președintele Klaus Iohannis să aibă voie să vorbească, la posturile de televiziune, doar în spațiul electoral al PNL.

În reclamația depusă miercuri, PSD susține că discursul rostit cu o zi înainte, marți, de şeful statului a conținut “mesaje electorale făţişe, directe, pentru şi în favoarea Partidului Naţional Liberal” dar a fost difuzat în cadrul unor emisiuni informative – nu în cele de propagandă electorală.

“Am depus plângere la CNA prin care am solicitat ca Iohannis să vorbească pe spaţiul electoral al PNL. Mesajele preşedintelui nu prezintă activităţi ale instituţiei prezidenţiale, ci propagandă electorală de la cea mai înaltă tribună a statului român în favoarea PNL. Iohannis a încălcat Constituţia şi legea! Şi bunul-simţ! E timpul să mai şi plătească. Inclusiv pe 6 decembrie, la vot”, a susținut liderul PSD, Marcel Ciolacu, într-un mesaj postat, miercuri, pe Facebook.

“Vă rog să recitiți declarația mea de ieri, am arătat ce prost a guvernat PSD”, a explicat, drept răspuns, miercuri seară, președintele Iohannis. 

“PSD a guvernat prost, PNL s-a străduit”, a insistat, miercuri seară, șeful statului. El a precizat că, potrivit Constituției, șeful statului nu are voie să fie membru al unui partid politic, “dar asta nu înseamnă că nu poate avea opinii politice”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...
Ultima oră
Pe aceeași temă