15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăPSD acuză atribuirile discreționare de bani în teritoriu. Orban: PSD să mai...

PSD acuză atribuirile discreționare de bani în teritoriu. Orban: PSD să mai tacă pe subiectul ăsta

Ludovic Orban spune însă că „PSD ar trebui să tacă pe subiectul ăsta” pentru că a discriminat cetățenii în trecut.

Ciolacu mai spune că Guvernul a creat o anexă la bugetul de stat prin care s-au alocat banii pentru administrațiile locale. „Niciodată nu s-a făcut o anexă separată cu anumite amendamente, un troc politic. Să ne spună domnul Orban cum a împărţit pentru prima oară aproape 2 miliarde lei pentru autorităţile locale. 20 de judeţe să nu primească niciun ban fiindcă sunt ale PSD. Asta e normalitatea pe care ne-o invoca preşedintele prin Guvernul său? Toţi aleşii locali din partid, în acest moment sunt dezbateri cu toţi preşedinţii, vor să vină la Bucureşti, să îşi pună eşarfele şi, culmea, nu vor să meargă la Palatul Victoria, ci la Palatul Cotroceni. Vor să vină să se manifeste în faţa Palatului Cotroceni toate administraţiile locale ale PSD. Ce se întâmplă anul acesta e un precedent la anul trecut, ceea ce a făcut Orban a continuat şi acum”, a afirmat Marcel Ciolacu, la finalul BPN al PSD de luni.

Liderul PSD a mai spus că social-democraţii au decis să facă plângeri penale fostului premier Ludovic Orban, actualului prim-ministru Florin Cîţu, miniştrilor şi prefecţilor care au semnat fundamentarea unei anexe la bugetul de stat pe 2021 prin care au fost alocaţi bani administraţiilor locale ale PNL. El a adăugat că este o premieră în ultimii 30 de ani şi suma de 380 milioane a fost alocată numai administraţiilor locale ale celor trei partide care formează coaliţia de guvernare.

PSD a alocat bani discreționar

La rândul său, liderul PNL, Ludovic Orban, susține că PSD a alocat bani primarilor după propria politică, „discriminând cetăţenii”. „PSD ar trebui să tacă pe subiectul ăsta, pentru că PSD a alocat banii după proprie politică primarilor şi a discriminat cetăţenii români, împărţindu-i în două categorii – cetăţeni români din localităţile cu primari PSD şi cetăţeni români cu primari de alte culori politice. Eu m-aş abţine în locul lor de la declaraţii politice pe acest subiect, pentru că altfel voi fi nevoit să aduc aminte toate alocările care au fost făcute pe PNDL1, pe CNI, pe PNDL 2, din Fondul de rezervă al Guvernului şi ponderea alocărilor, care a fost predominantă către primarii PSD. Nu mai vorbesc de alocările de la Consiliile judeţene care sunt controlate de PSD”, a spus liderul PNL.

Deputații și senatorii au dezbătut luni după amiază în plen proiectul de buget, urmând ca marți să se dea votul final. Orban a cerut ca dezbaterile în plen să se facă doar fizic, dar a cerut mobilizare maximă, ținând cont de fragilitatea coaliției. Două aleși ai coaliției ar putea lipsi pe motive medicale. „Am solicitat mobilizarea tuturor parlamentarilor din cele trei formaţiuni politice ale coaliţiei şi din grupul parlamentar al minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor, contăm pe o prezenţă masivă. Am transmis şi miniştrilor care sunt parlamentari să fie prezenţi la dezbaterile parlamentare. Sunt convins că, având o mobilizare exemplară, vom reuşi să adoptăm bugetul în termenul propus”, a conchis el. 

Caseta TEHNIC VORBIND

Atac la CCR

PSD ia în calcul să atace bugetul la Curtea Constituțională după votul dat astăzi în plen.

Ciolacu susține că suma de 380 milioane a fost alocată numai administraţiilor locale ale celor trei partide care formează coaliţia de guvernare.

„Vrem să ştim cum a trecut prin şedinţa de Guvern această anexă la buget, 7,03, ce criterii s-au luat în considerare, deoarece aici nu vorbim de banii cuiva de acasă, vorbim de banii României şi banii noştri strânşi din impozite şi taxe”, a declarat Ciolacu.

Cele mai citite

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...
Ultima oră
Pe aceeași temă