PSD ar putea amâna decizia privind Ordonanţa care impune termene preşedintelui

PSD ar putea amâna decizia privind Ordonanţa care impune termene preşedintelui

Social-democraţii ar putea amâna o decizie referitoare la adoptarea unei ordonanţe de urgenţă care să impună termene de aplicare a deciziilor CCR de către preşedintele Klaus Iohannis, cu privire la revocarea şi numirea miniştrilor, au declarat surse politice, pentru Mediafax.

Rl online 0 comentarii

Potrivit surselor citate, PSD nu a abandonat ideea unei astfel de OUG, ci ar vrea doar o amânare a aprobării actului normativ de cătreGuvern, nefiind acum momentul pentru o asemenea hotărâre.

La începutul săptămânii trecute, Florin Iordache afirma la un post TV, că o variantă în lucru a OUG, care ar introduce termene de aplicare a deciziilor CCR de către preşedintele României, este o perioadă de 3-5 zile pentru revocarea miniştrilor şi 5-7 zile pentru numirea acestora.

Lia Olguţa Vasilescu şi-a retras, marţi seara, candidatura pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării. Ea precizează că a luat decizia în urma unei discuţii cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi că un atac la CCR ar însemna prelungirea perioadei de blocaj al activităţii guvernamentale.

Preşedintele Klaus Iohannis îi transmisese premierului Viorica Dăncilă că o refuză pe Vasilescu pentru funcţia de ministru al Dezvoltării şi că aceasta urmează să înainteze o altă propunere pentru funcţia de vicepremier şi şef al Dezvoltării. În scrisoare nu a precizat nimic în legătură cu Mircea Drăghici, social-democratul propus de Dăncilă pentru funcţia de ministru al Transporturilor.

Şeful Executivului nu a trimis încă o nouă propunere pentru portofoliul Dezvoltare, după anunţul lui Vasilescu.

Comentarii

loading...