7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăPoliticăPSD boicotează constituirea Parlamentului

PSD boicotează constituirea Parlamentului

Deputații și senatorii s-au întrunit în plen pentru ședințe care au durat mai puțin de 30 de minute, urmând ca membrii comisiilor de validare să verifice fiecare mandat al aleșilor. Ședințele comisiilor ar fi trebuit să dureze aproximativ două ore, însă au trecut aproape patru din cauza nemulțumirilor PSD.

Fără PSD, cele două camere nu ar fi avut cvorum pentru constituire, potrivit regulamentelor. Deputaţii ale căror mandate sunt validate urmează să depună jurământul în plenul Camerei Deputaţilor.

Pe de altă parte, comisia de validare a Camerei a invalidat mandatul lui Francisc Tobă, deputat ales pe listele Alianţei pentru Unirea Românilor, a anunţat liderul AUR, George Simion.

„Astăzi nu a fost validat un mandat din toţi parlamentarii – mandatul lui Francisc Tobă şi apreciez foarte mult poziţia adoptată de UDMR şi PSD în acest sens şi celelalte partide, desigur, nu au votat pentru a i se valida mandatul şi le felicit şi pe ele. Vom colabora cu toate forţele politice, vrem să facem o opoziţie, dar o opoziţie constructivă în interesul naţiunii române şi suntem deschişi oricând pentru a răspunde presei”, a afirmat George Simion, care face parte din comisia de validare.

El a susţinut că Francisc Tobă nu face parte din AUR.

„Într-adevăr, cineva care era pe listele Alianţei pentru Unirea Românilor, nu face parte din partidul AUR, acest Francisc Tobă, despre care am descoperit şi noi, se înscrisese în ultima zi, venea de la un alt partid, era secretar general acolo. Am descoperit că există suspiciuni în privinţa lui, aşa că nu am dorit validarea mandatului acestui domn până nu îşi clarifică situaţia legală”, a adăugat Simion.

 

Cele mai citite

Cum își schimbă Nicușor Dan aspectul fizic, în timpul campaniilor electorale. FOTO

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pare să fie extrem de preocupat de aspectul său fizic, în perioada campaniilor electorale, când dorește să pară...

Ciucă și Ciolacu s-au pozat alături de patriarhul Daniel, la capela din Parlament

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, liderii PNL și PSD, s-au fotografiat alături de patriarhul Daniel și au publicat aceste poze pe conturile lor de...

Coliban, tun la final de mandat. Primăria Brașov, disperată să dea peste un mil. euro pe un imobil în litigiu

Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban (USR), se grăbește să încheie o afacere imobiliară profitabilă pentru controversata femeie de afaceri Carmen Palade, ale căror firme...
Ultima oră
Pe aceeași temă