13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăPSD îi vrea aliați pe cei de la UDMR în chestiunea alocațiilor...

PSD îi vrea aliați pe cei de la UDMR în chestiunea alocațiilor pentru copii

„PSD solicită UDMR să renunțe la propunerile neconstituționale privind alocațiile pentru copii și să se concentreze pe punerea în aplicare a legilor în vigoare. În acest sens, UDMR ar trebui să se opună intenției PNL și USR-PLUS de amânare a majorării alocațiilor prevăzută pentru data de 1 iulie 2021 și să militeze pentru respectarea legislației în vigoare și a promisiunilor făcute de toate partidele din arcul guvernamental înainte de alegeri. Dacă UDMR nu reușește acest lucru în cadrul Coaliției de guvernare, atunci trebuie să voteze proiectul de lege pe care PSD îl va depune joi în Parlament cu privire la mai multe măsuri adresate familiilor cu copii, printre care se află și creșterea alocațiilor de la 300 de lei, respectiv la 600 de lei, pe lună”, transmit social-democrații.

PSD reamintește că, prin Decizia 277/2006, Curtea Constituțională a declarat neconstituțională acordarea diferențiată a alocațiilor pentru copii, admițând în acest sens o excepție de neconstituționalitate, întrucât „norma constituțională înscrisă în capitolul II privind drepturile și libertățile fundamentale nu prevede și nu permite, în definirea subiecților dreptului la alocațiile acordate de stat, nici o altă condiție în afara aceleia ca beneficiarii să fie copii”.

„De asemenea, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos, a exprimat anterior o poziție prin care a subliniat că acordarea diferențiată a alocațiilor pentru copii ar fi discriminatorie, întrucât singura condiție pusă de Constituție pentru a beneficia de alocație este de a fi copil”, potrivit comunicatului PSD.

Liderul UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, a declarat luni că a propus în cadrul şedinţei coaliţiei guvernamentale o diferenţiere a alocaţiilor pentru copii în funcţie de veniturile familiilor.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...
Ultima oră
Pe aceeași temă