23.5 C
București
vineri, 17 septembrie 2021

PSD insistă că Iohannis ar trebui suspendat din funcția de șef al statului

PSD continuă să creadă că președintele Klaus Iohannis ar trebui suspendat din funcția de șef al statului, pentru o serie de motive legate de activitatea lui din ultimele luni.

Un anunț în acest sens a fost prezentat, miercuri, de liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis.

„Preşedintele României ar merita să fie suspendat nu pentru ceea ce urmează să facă, ci pentru ceea ce a făcut în ultimul an de zile”, a susținut Alfred Simonis. El a spus însă că PSD nu vrea să demareze procedura suspendării din funcție a șefului statului, pentru a nu agrava criza care afectează deja România.

„România se află într-o criză sanitară profundă şi într-o criză financiară abia la începutul ei. O suspendare, adică o criză politică suprapusă peste acestea, presupune pe lângă o criză politică şi un referendum în 30 de zile, adică o nouă campanie electorală, o nouă zi a votului, iarăşi sute de mii de oameni implicaţi în procesul electoral şi iarăşi o expunere a societăţii, a populaţiei la acest virus, lucru pe care nu l-am dori”, a argumentat deputatul Alfred Simonis într-o conferinţă de presă susținută la sediul PSD.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă