8.4 C
București
luni, 18 martie 2024
AcasăPoliticăPSD negociază alianțe cu Pro România și cu ALDE

PSD negociază alianțe cu Pro România și cu ALDE

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a precizat că aceste întâlniri, ale unor lideri din PSD, Pro România și ALDE, au avut loc înainte de declanșarea pandemiei în România – care a dus la impunerea stării de urgență și a faimoaselor restricții de deplasare.

“Am avut înainte de pandemie câteva întâlniri legate de perspectiva încheierii unor alianţe politice şi/sau electorale. S-au desprins câteva idei şi anume o posibilă colaborare atât la alegerile locale, cât şi la cele parlamentare. Avem puncte comune”, a precizat, duminică seară, la un post de televiziune, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, care este și președinte al filialei PSD București.

Gabriela Firea a lăsat să se înțeleagă că aceste întâlniri nu au condus la un rezultat concret, întrucât “într-adevăr, pandemia a oprit aceste discuţii”.

O primă colaborare a celor trei partide ar putea fi susținerea acordată Gabrielei Firea, la alegerile locale din anul 2020, pentru un nou mandat de primar general. Duminică seară, Gabriela Firea nu a precizat dacă va exista sau nu o asemenea susținere din partea celor trei partide pentru candidatura ei.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă