13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăPSD nu mai poate cere anularea alegerilor din București pentru că termenul...

PSD nu mai poate cere anularea alegerilor din București pentru că termenul a expirat

Demersul este dorit de candidata partidului la Primăria Capitalei, Gabriela Firea.

Solicitarea nu mai este însă admisibilă pentru că termenul legal a expirat la 48 de ore de la închiderea secțiilor de votare. Biroul Electoral Central a repins deja o cerere de anulare a alegerilor ca fiind tardivă, deși ea fusese depusă în urmă cu două zile. Prin urmare chiar dacă PSD ar depune solicitarea acum, ea ar veni prea târziu.

Astfel, articolul 39 din Legea 115/2015, arată la litera j, alin 3: „În cazul unei fraude electorale, cererea de anulare a alegerilor dintr-o circumscripție electorală se poate face numai de către partidele politice, alianțele politice, alianțele electorale sau organizații ale cetățenilor aparținând minorităților naționale care participă la alegeri ori candidații independenți care au participat la alegeri și numai în termen de 48 de ore de la închiderea votării, sub sancțiunea decăderii”.

BEC a respins deja ca tardivă o cerere de anulare a alegilor din circumscripția electorală comuna Stoina, județul Gorj, fomulată de ONG-ul Toate Serviciile Populației, în data de 29.09.2020.

Astfel, Biroul Electoral Central a hotărât: ”Respinge, ca tardivă, cererea de anulare a alegerilor în circumscripția electorală comuna Stoina, Județul Gorj, formulată de ONG Toate Serviciile Populației, înregistrată la Biroul Electoral Central cu nr 2913/BEC/L/2020 din 29.09.2020”. 

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a anunţat joi că partidul a depus o plângere la Parchetul General privind procesul electoral din Sectorul 1, iar Daniel Tudorache a solicitat Biroului Electoral Central anularea alegerilor din acest sector. Întrebat dacă Gabriela Firea va avea o solicitare pentru anularea alegerilor la Primăria Capitalei, Grindeanu a precizat că aceasta se va consulta cu avocaţii şi va anunţa în cel mai scurt timp decizia.

Citește și: Marcel Ciolacu: Alegerile au fost în mod evident fraudate și trebuie anulate

Cele mai citite

Pensiile în luna mai. S-a hotărât dacă vor fi plătite în avans

Guvernul României a decis să aprobe în avans plata pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale pentru luna mai 2024, conform informațiilor...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...

Pensiile în luna mai. S-a hotărât dacă vor fi plătite în avans

Guvernul României a decis să aprobe în avans plata pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale pentru luna mai 2024, conform informațiilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă