5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăPoliticăPSD, propunere care pune la adăpost abuzul în serviciu. Pagubele sub 200.000...

PSD, propunere care pune la adăpost abuzul în serviciu. Pagubele sub 200.000 de euro se acceptă

Proiectul a fost inițiat de Cătălin Rădulescu, condamnat penal cu suspendare, relatează site-ul stiripesurse.ro.

Astfel, abuzul în serviciu cu paguba sub 200.000 de euro nu mai este infracțiune: „Cu privire la modificarea art. 297, inițiatorii consideră că aplicarea unei sancțiuni penale trebuie să intervină numai când fapta este săvârșită într-o formă gravă și anume fapta a cauzat o pagubă materială substanțială, respectiv numai pentru o pagubă mai mare de 200.000 de euro.”

Proiectul mai prevede că pedepsele cu închisoarea de până la 3 ani se execută la domiciliu, la fel și pedepsele cu închisoarea peste 3 ani date persoanelor cu vârsta de cel puţin 60 de ani sau celor care suferă de bolile grave sau incurabile.

În expunerea de motive, iniţiatorii aduc ca argument faptul că „având în vedere comparația dintre limitele pedepselor din România și din celelalte state membre ale Uniunii Europene – starea sistemului judiciar românesc în ce privește condițiile de detenție și gradul de aglomerare, comparația între media europeană privind pedepsele aplicate (sub 1 an) și media pedepselor din România (7ani), se poate concluziona că în România există cel mai greu regim sancționator din UE”.

Sunt voci care spun că acest proiect ar fi cu dedicaţie pentru Liviu Dragnea, preşedintele PSD, care este judecat alături de fosta soţie Bombonică Prodana, într-un dosar în care prejudiciul este sub 200.000 de euro, cât prevede proiectul apărut recent pe site-ul Camerei Deputaţilor.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă