11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăPSD se va gândi la o moţiune de cenzură, dar nu acum

PSD se va gândi la o moţiune de cenzură, dar nu acum

Romaşcanu a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă PSD intenţionează să mai depună şi alte moţiuni simple şi dacă există posibilitatea unei moţiuni de cenzură.

“Există moţiunea împotriva domnului Cîţu la Camera Deputaţilor şi dacă va trece domnul Cîţu va fi fost respins de două ori în comisiile de specialitate şi o dată întreg Parlamentului, o dată la Senat şi o dată la Cameră şi sperăm ca acesta să fie un semnal suficient de puternic pentru a-l retrage pe acest ministru toxic din Guvernul României.

Mai există o moţiune la Senat împotriva domnului ministru Oros şi în funcţie de modul cum se vor derula lucrurile, în continuare cu certitudine este un mijloc prin care vom sancţiona derapajele oricărui ministru”, a afirmat purtătorul de cuvânt al PSD, conform News.ro.

El a precizat că nu este oportună o moţiune de cenzură în timpul pandemiei, dar că social-democraţii se vor gândi la acest lucru dacă Guvernul va continua să neglijeze priorităţile României.

“Legat de o moţiune de cenzură, ea nu este oportună în timpul situaţiei de urgenţă şi în timpul pandemiei. Totuşi dacă Guvernul va continua să neglijeze priorităţile României, dacă va continua să neglijeze priorităţile oamenilor, ne vom vedea puşi în situaţia de a ne gândi la o asemenea moţiune.

Ce este foarte important este să ştim că Partidul Social Democrat nu este majoritar în Parlament, iar o asemenea moţiune va trebui să fie rezultatul unei negocieri cu celelalte forţe din Parlament”, a explicat Lucian Romaşcanu.

El a menţionat că PSD este pregătit să negocieze cu orice partid parlamentar pentru moţiunea de cenzură.

“Suntem pregătiţi să negociem cu orice formaţiune politică din Parlament pe măsuri în sprijinul România. Am făcut-o deja pe legile pe care le-am trecut, o vom face şi pentru moţiunea de cenzură în momentul în care vom considera ca acest demers este oportun. Din ce vedem că se întâmplă la Guvern perioada pe care o mai avem de aşteptat se pare că se micşorează”, a mai afirmat Romaşcanu.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă