14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăPSD și AUR vorbesc despre boicotarea constituirii noului Parlament

PSD și AUR vorbesc despre boicotarea constituirii noului Parlament

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat că PSD va boicota constituirea Parlamentului dacă nu sunt respectate ponderile obținute de partide în noul legislativ și procedurile pentru alegerea șefilor de la Camera Deputaților și Senat.

Întrebat dacă PSD va boicota procesul de constituire a noului Legislativ, fostul premier Sorin Grindeanu a declarat la Digi24: “Parțial, dacă se va ajunge într-o situație în care să nu se respecte deciziile CCR și ponderile în Parlament date de alegerile din 6 decembrie. Conform deciziilor Curții Constituționale, proporțional cu voturile obținute de fiecare partid se împart și funcțiile de conducere, pornind de la birourile permanente ale celor două camere până la șefiile comisiilor. Asta este o decizie a CCR, pe care văd că, din ce am citit noi în presă, cei care negociau zilele trecute pe la vila Lac nu țin cont”.

O declarație asemănătoare a fost făcută și de copreşedintele AUR, George Simion, care a explicat că „PNL a încercat să defavorizeze AUR la locurile corecte în comisiile parlamentare”.

„O să ne mai gândim dacă participăm, pentru că, până în acest moment, PNL a încercat să ne defavorizeze la locurile corecte în comisiile parlamentare pentru Camera Deputaţilor şi Senat şi în sensul acesta am purtat discuţii cu liderii PNL. Pentru că profită de faptul că suntem un partid tânăr şi au impresia că nu ne ştim drepturile”, a precizat Simion, pentru Agerpres.

Declarațiile trase la indigo ale celor doi vin după ce liderul PSD, Marcel Ciolacu, a spus în mai multe rânduri că au existat discuții cu noii aleși de la AUR, iar Vasile Dâncu a fost văzut și fotografiat cu George Simion.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă