5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăPoliticăPSD: Tunurile liberale cu măşti de protecţie încep să explodeze

PSD: Tunurile liberale cu măşti de protecţie încep să explodeze

PSD reaminteşte că acesta e motivul pentru care l-a chemat pe prim-ministrul Ludovic Orban să ofere explicaţii în scandalul Unifarm, iar toţi cei implicaţi vor trebui să se prezinte în faţa comisiei parlamentare de anchetă.

„Tunurile liberale cu măşti de protecţie încep să explodeze public. În România lui Iohannis şi Orban, PANDEMIA s-a transformat în PANDE-MITĂ! Afaceriştii folosiţi pe post de paravan se simt încolţiţi şi ajung să pronunţe nume. Iohannis, Orban şi alţi lideri liberali apar tot mai des în spatele afacerilor de sute de milioane, cu măşti aduse din Turcia. Odios este că au jefuit bugetul ţării cumpărând măşti proaste, care nu-i protejează pe români. Şi-au îmbogăţit firmele de partid, dar combinezoanele n-au ajuns la medicii din linia întâi, ci zac în depozite. Au promis măşti celor nevoiaşi, au risipit zeci de milioane de euro şi nu le-au dat încă nimic!”, arată social-democraţii pe pagina de Facebook a PSD.

Sursa citată a mai precizat că este timpul ca guvernanţi să plătească pentru tot acest scandal Unifarm, spune News.ro.

„L-am chemat pe Orban în Parlament să răspundă despre scandalul Unifarm şi îi vom aduce pe toţi cei implicaţi în faţa comisiei parlamentare de anchetă. E momentul să plătească pentru asta! #Guvernaţi, nu mai furaţi!”, a conchis sursa menţionată.
Pe 28 iunie, Ludovic Orban a declarat că nu a avut informaţii nici el, nici alţi colegi despre faptul că la Unifarm s-ar fi derulat proceduri care nu respectă legea sau că ar fi existat suspiciuni de corupţie. El a spus că încercarea unora de a face o legătură între Unifarm şi Guvern privitor la acte de corupţie este o imensă manipulare. El a catalogat drept „abominabil şi reprobabil” faptul că cineva ar putea să obţină câştiguri ilicite din tranzacţii cu medicamente sau materiale sanitare. Şeful Executivului a ţinut să sublinieze că Guvernul a fost ajutat de către Unifarm să facă achiziţii importante în perioada de pandemie, în condiţiile în care procedurile folosite de ONAC sunt unele „greoaie”.

Directorul general al Unifarm, Eugen Adrian Ionel, este cercetat sub control judiciar de către DNA, pentru mai multe infracţiuni, între care luare de mită şi abuz în serviciu, după ce ar fi pretins 760.000 de euro de la un intermediar care reprezenta o firmă, pentru atribuirea unui contract de achiziţie de echipamente de protecţie împotriva coronavirusului.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă