Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: romaniatv.net

FOTO: romaniatv.net

Rabinul Wasserman, apel către Iohannis şi Dăncilă: Consens pentru numirea ambasadorului în Israel

Rabinul Comunităţii Originarilor din România, Josef Wasserman, a făcut un apel către preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă să lase la o parte divergenţele şi să ajungă la un consens politic în vederea desemnării ambasadorului României în Israel.

Andreea Andrei 0 comentarii

Rabinul a afirmat că i-a mulţumit personal premierului Viorica Dăncilă "pentru eforturile deosebite pe care le face de a numi un ambasador al României în Israel".

"Vreau să fiu clar: Lipsa unui ambasador pe un timp aşa de lung - peste trei ani - nu este o diplomă de onoare pentru România. Eu nu pot da niciun răspuns atunci când sunt întrebat, de multe ori pe an, în cadrul diverselor activităţi din Ierusalim - cum s-ar fi simţit România dacă Israelul n-ar fi trimis ambasador timp de trei ani. Eu nu sunt om politic, nu intru în politică, dar aş vrea să dau o părere în calitate de Rabin: poporul evreu a suferit şi s-a sfărâmat primul şi al doilea templu pentru ură fără motiv. Dacă noi vrem să construim al treilea templu, soluţia este numai dacă ajungem la iubire necondiţionată. De aceea vreau să le spunem şi preşedintelui României şi prim-ministrului - poate că există ideologii diferite de partid - dar există un singur lucru care îi uneşte: cinstea României în faţa originarilor români - 400.000 care trăiesc în Israel. Iar noi vrem să-l avem pe cetăţeanul numărul unu al României în Israel. În celălalt plan, relaţiile deosebit de bune care s-au construit prin ambasadori timp de 72 de ani n-avem voie să le oprim, noi trebuie să continuăm să le întărim şi să construim. Şi, dacă diferitele problemele de partid cad pe poporul evreu, eu cred că este o mare greşeală. Dar fiind înainte de Anul Nou (evreiesc - n.r.), înainte de alegeri, şi în România şi în Israel, îl rog pe Dumnezeu să aducă gânduri bune tuturor conducătorilor români care trebuie să decidă. Şi să decidă ca în Ajun de Anul Nou - sfârşitul lunii - să-l putem întâmpina pe noul ambasador în Ţara Sfântă Israel", a declarat pentru Agerpres Rabinul Josef Wasserman. 

Postul de ambasador al României în Israel este vacant de mai bine de trei ani.

 

Comentarii

loading...