Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Raluca Turcan, acuzații la adresa premierului Dăncilă

Raluca Turcan, acuzații la adresa premierului Dăncilă

Prim-vicepreşedintele PNL a declarat că Guvernul Dăncilă condiţionează alocarea banilor pentru universităţile Politehnica din Bucureşti, Valahia din Târgovişte şi cea din Piteşti, numai dacă semnează pentru susţinerea ministrului "pamblică" al Educaţiei, Valentin Popa.

Iulian Budușan 0 comentarii

"Vrei să primeşti bani, semnează pentru cel mai incompetent ministru al Educaţiei! Aşa se traduce mesajul transmis de Guvernul Dăncilă - Dragnea, după ce la rectificarea bugetară, anunţată de premier, trei universităţi au primit bani pentru investiţii. Evident că aceste universităţi sunt printre cele care au semnat pentru susţinerea lui Valentin Popa în funcţia de ministru al Educaţiei. Universitatea Politehnică Bucureşti, Universitatea Valahia din Târgovişte şi Universitatea din Piteşti sunt cele trei instituţii de învăţământ superior care vor primi finanţare pentru investiţii la rectificarea bugetară. În timp ce ministrul Justiţiei pregăteşte eliberarea infractorilor, ministrul Apărării face gafe care pot pune în pericol securitatea naţională, ministrul ”pamblică” al Educaţiei ţine să-şi răsplătească cu bani publici susţinătorii, inclusiv pe admirabila doamna Ecaterina Andronescu care simulează, de ani de zile, disidenţa în PSD", a scris, vineri, liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, pe Facebook.

Guvernul a făcut, joi, public proiectul rectificării bugetare potrivit căruia rectificarea este pozitivă (aproape 6 miliarde de lei), dar cu tăieri de fonduri de la SRI, SIE, STS, SPP şi Administraţia Prezidenţială.

Potrivit proiectului, prima rectificare bugetară din 2018 arată un plus de aproape 6 miliarde de lei (faţă de prima rectificare din 2017, de un miliard de lei). Pentru PIB, estimările erau de 907 miliarde lei, iar după rectificare este de 945 de miliarde de lei. Estimarea bugetară este de -2,97%.

O sumă de 178,1 milioane lei a fost alocată la Educaţie pentru burse pentru elevi şi studenţi, investiţii la unităţile de învăţământ, granturi pentru învăţământul secundar (Banca Mondială), aulă şi sală de conferinţă la Universitatea Politehnică Bucureşti, finalizarea Corpului C al Facultăţii de Drept şi al Facultăţii de Ştiinţe Umaniste la Universitatea Valahia din Târgovişte, finalizarea sediului central al Universităţii din Piteşti - Corp B.

Comentarii

loading...