5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăRaluca Turcan: Guvernul riscă mult prin susținerea Rovanei Plumb pentru funcția de...

Raluca Turcan: Guvernul riscă mult prin susținerea Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european

“Doamna Rovana Plumb este în momentul de faţă acceptată pentru a intra la negocieri, audieri şi vot în Parlament pe funcţia de comisar european. Există în momentul de faţă numeroase suspiciuni privind îndeplinirea criteriilor de către doamna Rovana Plumb pentru ocuparea funcţiei de comisar european. Mai există suspiciuni şi pentru alţi comisari europeni. Noi considerăm că Guvernul României riscă foarte mult prin susţinerea Rovanei Plumb pentru funcţia de comisar. Audierile în Parlamentul European nu sunt o joacă. De asemenea, votul în Parlamentul European şi în comisii este şi va fi foarte strâns. Viorica Dăncilă riscă foarte mult interesul României prin susţinerea doamnei Rovana Plumb. În acelaşi timp, există cutuma ca preşedintele Comisiei Europene să nu respingă candidaturile venind din partea ţărilor membre şi să lase aceste candidaturi să fie evaluate în comisiile de specialitate şi în Parlamentul European”, a spus Turcan, la Parlament.

Potrivit prim-vicepreşedintelui PNL, situaţia comisarului european din partea României rămâne în continuare incertă.

“În continuare situaţia comisarului european din partea României este incertă, sută la sută din cauza acestei încăpăţânări a premierului Viorica Dăncilă de a propune o persoană care nu îndeplineşte criteriile pentru ocuparea funcţiei de comisar european”, a arătat Turcan.

Raluca Turcan a afirmat că grupul popularilor europeni şi-a exprimat reţinerea cu privire “la îndeplinirea criteriilor” de către Rovana Plumb.

“Popularii europeni şi-au exprimat reţinerea cu privire la îndeplinirea criteriilor de către Rovana Plumb, cu privire la calitatea propunerilor făcute de către premierul Viorica Dăncilă”, a spus Raluca Turcan.

Rovana Plumb este comisarul european desemnat din partea României, conform listei aprobate luni de preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit unui comunicat de la Bruxelles.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă