Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ramona Mănescu va conduce delegaţia României la Conferinţa pentru Energie Atomică

Ramona Mănescu va conduce delegaţia României la Conferinţa pentru Energie Atomică

Ministrul afacerilor externe, Ramona Mănescu, va conduce delegaţia României la cea de-a 63-a sesiune a Conferinţei Generale a Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), a anunțat MAE.

Andreea Andrei 0 comentarii

Cu acestă ocazie, oficialul român va avea întrevederi cu directorul general interimar al AIEA, ambasadorul Cornel Feruță, precum și cu reprezentanți de nivel ai statelor participante.

Astfel, delegația României va reconfirma sprijinul pentru continuarea și consolidarea rolului AIEA la nivel global și va evidenția programul nuclear național. 

Conferința Generală (CG AIEA) este cel mai înalt for decizional al AIEA care reunește reprezentanții tuturor statelor membre Agenție. CG se întrunește anual, începând din 1957, în cursul lunii septembrie, pentru a analiza și aproba programul și bugetul organizației. Totodată, în cadrul CG se iau decizii referitoare la probleme de interes pentru statele membre și pentru comunitatea internațională.

Comentarii

loading...