10.1 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

Raport asupra activității SRI, prezentat de Claudiu Manda. Ce spune despre George Maior

Senatorul Claudiu Manda, candidat PSD pentru alegerile europarlamentare, a elaborat un raport asupra activității SRI, în baza faptului că Manda a fost președintele Comisiei parlamentare de control asupra activității SRI. 

Claudiu Manda a explicat, în acest context, că raportul se referă și la George Cristian Maior, fost director al SRI, actualul ambasador al României în SUA. De asemenea, reportul descrie relaţia SRI-ANI şi intepretarea legii în acest mecanism de funcţionare, a explicat Claudiu Manda, citat de Mediafax.

„Descrie cum a fost interpretată legea pentru a crea acest mecanism de funcţionare SRI-ANI, cum era o metodă de lucru ca în in diferite momente importante ale unor persoane politice să le poată încurca sau să poată sprijini cariera, cu exemple”, a afirmat Claudiu Manda.

Potrivit acestuia, raportul „are legătură cu relaţia SRI-ANI. Suntem într-o situaţie în care descriem cumva relaţia George Maior – Horia Georgescu, SRI-ANI instituţional, formal şi informal”.

Pe de altă parte, vicepreşedintele Comisiei SRI, Marian Cucşa, a spus că va propune ca raportul să fie extins pentru a acoperi întreaga activitate a SRI din acea perioadă.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă