13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăRareș Bogdan: O soluție pentru românii din Diasporă, trei zile de vot...

Rareș Bogdan: O soluție pentru românii din Diasporă, trei zile de vot la alegerile parlamentare

Prezent la o întâlnire electorală în municipiul Fetești, Ialomița, Rareș Bogdan a fost întrebat dacă PNL va face o campanie de informare pentru românii din afara granițelor pentru a le pune în vedere că au puțin timp la dispoziție pentru a alege votul prin corespondență la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

„Votul fraților noștri din Diasporă devine extrem de complicat pentru că nu știm ce se va întâmpla în următoarele luni, până la data alegerilor parlamentare. Corespondența este o soluție. Să vedem dacă putem prelungi termenul până la care românii pot opta pentru votul electronic, având în vedere că la ultimele alegeri prezidențiale au votat 960.000 români în Diasporă.”, a spus Rareș Bogdan.

Pe lângă soluția înmulțirii numărului de secții de vot din străinătate unde românii să-și aleagă parlamentarii, Rareș Bogdan vede viabilă și modalitatea de vot de la alegerile prezidențiale, atunci când în afara României s-a votat timp de trei zile.

„Cred că va trebui să păstrăm la alegerile parlamentare din 6 decembrie acest interval de trei zile, de vineri, de la ora 12.00, până duminică, la ora 21.00, pentru că va trebui să dăm posibilitatea românilor din Diasporă să voteze.”, a adăugat euro-deputatul.

Cele mai citite

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă