Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Război al declarațiilor între Tudorel Toader și Augustin Lazăr

Război al declarațiilor între Tudorel Toader și Augustin Lazăr

Război total între procurorul general, Augustin Lazăr, şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Lazăr a fost cel care a atacat primul, de la distanţă.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Acesta spune că procedura de selecţie a candidaţilor pentru funcţiile de procurori-şefi ar trebui să fie făcută de CSM, într-o transparenţă totală, iar ministrul justiţiei să dea doar un aviz consultativ, numirea efectivă fiind realizată de preşedintele României.

Lazăr afirmă că ministrul Tudorel Toader nu a respectat regulamentul CSM la procedura de revocare a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi se întreabă dacă Executivul poate să se erijeze în acelaşi timp în denunţător şi apoi în evaluator.

Tudorel Toader nu s-a lăsat mai prejos, dându-i procurorul general, Augustin Lazăr, o replică acidă prin intermediul contului personal de Facebook:

1. O regulă elementară !

Procedura de evaluare a procurorilor de rang înalt se realizează în baza legii și nu a regulamentului CSM, în măsura în care acesta cuprinde norme contrare legii !

2. La nivelul ministerului justiției se realizează un studiu comparativ privind raportul dintre numărul de locuitori și numărul de magistrați, în statele membre ale UE!", a afirmat ministrul Justiției.

Comentarii

loading...