4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăRăzboi total pentru șefia USR

Război total pentru șefia USR

Cinci membri ai USR s-au înscris în cursa pentru preşedinţia partidului, liderul formaţiunii urmând să fie ales prin votul tuturor membrilor. În cursa internă s-au înscris Dan Barna, actualul preşedinte al USR şi candidatul Alianţei USR – PLUS pentru alegerile prezidenţiale, Cosette Chichirău, deputat şi preşedinte USR Iaşi, Vişinel Bălan, membru USR Giurgiu, Alexandru Cristian Surcel, preşedinte USR Sector 5, şi Liviu David, membru USR Balş. Potrivit unor surse din USR, Dan Barna a fost criticat în interiorul partidului pentru faptul că a impus alegerile pentru șefia partidului înaintea celor prezidențiale. El este acuzat că a apelat la acest artificiu pentru a-și asigura realegerea în fruntea formațiunii, bazându-se pe faptul că nu va fi dat jos de la șefia USR în timp ce candidează pentru Palatul Cotroceni.

Bătălia pare că se va da între actualul președinte Dan Barna și Cosette Chichirău, ceilalți trei candidați fiind mai puțin cunoscuți. De altfel, Cosette Chichirău a început, deja, o campanie agresivă, atacându-l la scenă deschisă pe Dan Barna.

 

Chichirău iese la atac

”Preşedintele USR trebuie să distingă mereu între scop şi mijloace. Eu cred că puterea nu este un scop în sine. Este doar unul din mijloacele prin care putem face bine în jurul nostru. Candidez la preşedinţia USR pentru a da partidului ceea ce începe să-i lipsească: prospeţimea democratică, respectul faţă de principii şi recunoaşterea meritelor şi a competenţei. Candidez la preşedinţia USR pentru ca USR să ajungă la guvernare, dar să nu guverneze oricum”, afirmă Cosette Chichirău.

Ea consideră că ”garanţia unei guvernări capabile şi oneste vine din modul în care partidul funcţionează în interior“. ”Dacă respectăm în USR principiile noastre fondatoare, adică integritatea, competenţa, meritocraţia, transparenţa, implicarea, atunci le vom respecta şi la guvernare. Dacă nu o facem însă la noi în partid, nu o vom face nici la Palatul Victoria. De-asta este important ce se întâmplă în interiorul USR. Şi de-asta consider că importantă este nu doar destinaţia, ci şi calea pe care o urmăm pentru a ajunge acolo“, a comentat deputatul Cosette Chichirău.

 

Vot electronic

Campania electorală internă durează până pe 31 august. Potrivit modificărilor aduse la Statutul USR, președintele partidului va fi ales prin votul tuturor membrilor, vot care se va consuma electronic în perioada 1-3 septembrie. Dacă va fi nevoie de un al doilea tur de scrutin (în cazul în care niciun candidat nu a obținut majoritatea voturilor valabil exprimate), campania electorală internă se va desfășura în perioada 5-8 septembrie, urmând ca votul electronic să se desfășoare în intervalul 9-11 septembrie.

 

 

 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă