Foto: Cernăuți

Foto: Cernăuți

Reacția MAE la planul de incendiere a unor școli românești din Ucraina

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) reacționează după ce serviciile secrete ucrainiene le-au acuzat pe cele ruse că voiau să incendieze două școli românești din Cernăuți, condamnând orice acțiune împotriva instituțiilor de învățământ cu predare în limba română.

Rl online 0 comentarii

„Am luat notă cu preocupare de informațiile prezentate public de Serviciul de Securitate al Ucrainei privind tentativele de incediere a unor școli cu predare în limba română din regiunea Cernăuți”, a transmis MAE pentru știripesurse.ro.

Potrivit sursei citate, instituția întreprinde demersurile necesare „pentru obținerea de elemente suplimentare referitoare la circumstanțele producerii acestor tentative, precum și a modului în care au acționat autoritățile ucrainene în drept în această situație”.

„MAE condamnă ferm orice acțiune îndreptată împotriva unor instituții de învățământ cu predare în limba română din Ucraina”, a mai spus instituția.

Şeful adjunct al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), Viktor Kononenko, a declarat, vineri, că serviciile speciale ruse au planificat incendierea a două școli cu predare în limba română din regiunea Cernăuți. Pentru realizarea acestui plan, serviciile speciale ruse l-au recrutat David Ponomariov, cetăţean al Federaţiei Ruse, a adăugat Kononenko.

Comentarii

loading...