9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăPoliticăReacția ministrului Culturii după ce Caramitru i-a cerut demisia: ,,Nu s-au tăiat...

Reacția ministrului Culturii după ce Caramitru i-a cerut demisia: ,,Nu s-au tăiat bugetele”

,,Nu, de ce, n-am niciun motiv. Eu tot ceea ce am făcut până în momentul de faţă a fost să gestionez cât se poate de realist tot ce înseamnă bugetul Ministerului Culturii”, a declarat Breaz. 

Potrivit acestuia, nu s-au taiat bugetele teatrelor. Ba mai mult, el spune că TNB are un buget mai mare decât anul trecut cu 4 milioane de lei. 

,,Nu s-au tăiat bugetele, uitaţi-vă foarte bine pe ceea ce înseamnă bugete. Teatrul Naţional are un buget mai mare decât anul trecut cu 4 milioane de lei. Ceea ce spun cei din teatre – că banii la capitolul bunuri şi serviciii, suma de bani este mai mică. Da, la capitolul bunuri şi servicii suma respectivă este o sumă mai mică, dar un manager care primeşte o anumită sumă de bani, care primeşte un anumit buget, fiind ordonator principal de credite, exact ca şi un ministru, trebuie să gestioneze bugetul respectiv, să se încadreze în buget. Deci nemulţumirile unora dintre ei, pentru că sunt instituţii din subordine care nu au nevoie în momentul de faţă de suplimentări sau se pot descurca în momentul de faţă, nu au făcut şi chiar am cererile dânşilor pentru această lună de deschideri, la bunuri şi servicii cu sumă zero. Sunt doar câteva instituţii care au cerut aceşti bani”, a afirmat Daniel Breaz.

De asemenea, ministrul a subliniat că a primit “luna aceasta patru sau cinci instituţii care au cerut o suplimentare la bunuri şi servicii”.

,,Deci este vorba de capitolul bunuri şi servicii, de unde se plătesc anumite cheltuieli, de întreţinere, de funcţionare, se plătesc colaboratorii şi aici este o altă discuţie, pe partea de plata contractelor cu acei colaboratori”, a conchis acesta. 

,,În ce mă privește, și lucrul asta l-au vazut si colegii mei, am cerut demisia lui Breaz pentru modul, as spune inoportun, de preocupare fata de institutiile noastre si pentru expunere publica a frustrarilor domniei sale”, a declarat Caramitru dupa întâlnirea cu Dancilă și Breaz.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...
Ultima oră
Pe aceeași temă