Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Recomandările Comisiei de la Veneția: Tudorel Toader aruncă pisica în curtea lui Iordache

Recomandările Comisiei de la Veneția: Tudorel Toader aruncă pisica în curtea lui Iordache

Într-o postare pe Facebook, ministrul Justiție lasă de înțeles că problemele legilor justiției, așa cum au fost subliniate de Comisia de la Veneția, țin de Comisia din Parlament care le-a dezbătut și adoptat.

Mihai Cernea 0 comentarii

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a explicat, pe Facebook, că Ministerul Justiției a elaborat un proiect de lege pentru modificarea legilor justiției, precum și documentul care cerea opinia Comisiei de la Veneția. Aceste două documente au fost prezentate în Parlament, susține Toader, iar Parlamentul a formulat trei inițiative care au fost dezbătute și adoptate. Din tonul postării pare să se înțeleagă că inițiativele din Parlament nu respectă întocmai proiectul de lege dezvoltat la Ministerul Justiției și, astfel, criticile Comisiei de la Veneția își au originea nu în inițiativa ministerului, ci în dezbaterea parlamentară.

„Simple precizări referitoare la elaborarea legilor justiției! Ministerul justiției a elaborat un proiect de lege pentru modificarea celor trei legi ale justiției. Concomitent, pe un număr de 18 pagini, ministerul justiției a elaborat și proiectul de solicitare a opiniei Comisiei de la Veneția.
Pe data de 25 octombrie 2017, în cadrul Comisiei speciale a Parlamentului am prezentat cele două documente. Ulterior, au fost promovate trei inițiative parlamentare de modificare a legilor justiției, care au fost dezbătute și adoptate”, a scris Toader pe Facebook, fără să ofere și alte explicații.

Comentarii

loading...