30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăPoliticăReducerea abandonului școlar și promovarea la bac, prioritare pentru Raluca Turcan

Reducerea abandonului școlar și promovarea la bac, prioritare pentru Raluca Turcan

”Alături de Monica Cristina Anisie, Ministrul Educației, și Violeta Alexandru, Ministrul Muncii, am avut o întâlnire cu Fadia Saadah, Director Regional și Vicepreședinte al Grupului de Dezvoltare din cadrul Băncii Mondiale și Tatiana Proskuryakova, manager de țară pentru România și Ungaria. Contăm pe sprijinul Băncii Mondiale pentru programe eficiente și transparente care să țintească domeniile fără de care România nu poate crește: infrastructura, sănătatea, educația”, a transmis vicepremierul Raluca Turcan, pe pagina sa de Facebook.

Vicepremierul a precizat că două dintre obiectivele privind învățământul, discutate cu experții Băncii Mondiale, sunt reducerea abandonului școlar și creșterea ratei de promovare a bacalaureatului.

 „Am discutat cu experții Băncii Mondiale despre unul dintre cele mai importante proiecte comune în derulare, Proiectului privind învățământul secundar (ROSE). Obiectivele sunt reducerea abandonului școlar și creșterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat. Este cel mai mare contract de finanțare derulat de Banca Mondială, în sectorul educației, valoarea fiind de 200 de milioane de euro”, a subliniat ea.

Turcan a mai spus că sunt proiecte care pot duce la rezolvarea problemelor din domeniul Educației, făcând referire la inițiativele PNL „Școala după Școală” sau „Masa la Școală”.

„Mereu va fi presiune economică, dar există probleme importante care trebuie rezolvate urgent. Educația este unul dintre aceste domenii prioritare unde avem foarte multe de făcut pentru bunăstarea, siguranța și instruirea copiilor noștri. De aceea, inițiative PNL precum Școala după Școală și Masa la Școală în zonele cele mai vulnerabile pot face diferența”, a completat ea.

Cele mai citite

În timp ce PNL și PSD ar căuta un înlocuitor pentru Cîrstoiu, Sebastian Burduja își prezintă “Planul pentru București”

Sebastian Burduja, ministru al Energiei și președinte al filialei PNL București, își prezintă noua lui carte, care se intitulează "Planul pentru București". Sebastian Burduja vorbește...

FMI a revizuit în scădere, la 2,8%, estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până...

Echipamente agricole esențiale pentru o fermă

Echipamentele agricole sunt indispensabile pentru o activitate prosperă. Acestea sunt necesare pentru optimizarea proceselor, precum și pentru obținerea unor producții de calitate, indiferent că...
Ultima oră
Pe aceeași temă