Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Reducerea abandonului școlar și promovarea la bac, prioritare pentru Raluca Turcan

Reducerea abandonului școlar și promovarea la bac, prioritare pentru Raluca Turcan

Raluca Turcan a transmis, pe Facebook, după întâlnirea cu reprezentanții Băncii Mondiale, Fadia Saadah și Tatiana Proskuryakova, că instituția va oferi sprijin României pentru a atinge obiective ca reducerea abandonului școlar și creșterea ratei de promovare a bacalaureatului.

Rl online 0 comentarii

”Alături de Monica Cristina Anisie, Ministrul Educației, și Violeta Alexandru, Ministrul Muncii, am avut o întâlnire cu Fadia Saadah, Director Regional și Vicepreședinte al Grupului de Dezvoltare din cadrul Băncii Mondiale și Tatiana Proskuryakova, manager de țară pentru România și Ungaria. Contăm pe sprijinul Băncii Mondiale pentru programe eficiente și transparente care să țintească domeniile fără de care România nu poate crește: infrastructura, sănătatea, educația”, a transmis vicepremierul Raluca Turcan, pe pagina sa de Facebook.

Vicepremierul a precizat că două dintre obiectivele privind învățământul, discutate cu experții Băncii Mondiale, sunt reducerea abandonului școlar și creșterea ratei de promovare a bacalaureatului.

 „Am discutat cu experții Băncii Mondiale despre unul dintre cele mai importante proiecte comune în derulare, Proiectului privind învățământul secundar (ROSE). Obiectivele sunt reducerea abandonului școlar și creșterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat. Este cel mai mare contract de finanțare derulat de Banca Mondială, în sectorul educației, valoarea fiind de 200 de milioane de euro”, a subliniat ea.

Turcan a mai spus că sunt proiecte care pot duce la rezolvarea problemelor din domeniul Educației, făcând referire la inițiativele PNL „Școala după Școală” sau „Masa la Școală”.

„Mereu va fi presiune economică, dar există probleme importante care trebuie rezolvate urgent. Educația este unul dintre aceste domenii prioritare unde avem foarte multe de făcut pentru bunăstarea, siguranța și instruirea copiilor noștri. De aceea, inițiative PNL precum Școala după Școală și Masa la Școală în zonele cele mai vulnerabile pot face diferența”, a completat ea.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...