Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Referendum pentru modificarea Constituției, astfel încât să permită unirea cu Republica Moldova

Referendum pentru modificarea Constituției, astfel încât să permită unirea cu Republica Moldova

Peste 130 de asociații și grupuri de inițiativă din Alianța pentru Centenar au demarat o campanie de strângere de semnături pentru un referendum care să permită unirea Republicii Moldova cu România, informează, miercuri, Digi 24.

Mihai Diac 0 comentarii

Organizatorii își propun să obțină peste un milion de semnături care ar urma să fie strânse în România, în Republica Moldova și în diaspora.

Campania se va desfășura în perioada 23 aprilie - 25 iunie 2018 și va consta în colectarea de semnături pentru modificarea Constituției României, care să cuprindă o referire explicită la unirea cu Republica Moldova.

 „Reunificarea este dorința legitimă a populației de pe ambele maluri ale Prutului, aspect dovedit și la Marea Adunare Centenară din 25 martie, de la Chișinău. Procesul are loc de jos în sus, de la oamenii simpli la politicieni. Le vom cere atât parlamentarilor de la București, cât și de la Chișinău să semneze pentru viitorul comun, prosper, al celor două state. În fiecare județ al țării, în fiecare raion, va exista un grup de inițiativă pentru a lansa campania de colectare a semnăturilor de la Nistru până la Tisa”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Pentru revizuirea Constituției, membrii Alianței pentru Centenar au identificat și format un grup de experți în drept constituțional care lucrează la fraza finală a preambulului Legii fundamentale, similară celei din Constituția Germaniei, și în care va fi prevăzut dreptul poporului român de a se reunifica pașnic, în concordanță cu Tratatul de la Helsinki (1975).

Comentarii

loading...