13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăRemanierea guvernului Dăncilă, din ce în ce mai probabilă

Remanierea guvernului Dăncilă, din ce în ce mai probabilă

„Evident, după o anumită perioadă de exercitare a atribuţiilor Executivului, este nevoie de evaluarea eficienţei acestei activităţi şi cel mai bun cadru este cel statutar, al Comitetului Executiv. De asemenea, este şi momentul în care trebuie făcut lucrul acesta, este începutul unei noi sesiuni parlamentare care are obiectivele ei, priorităţile ei, şi trebuie canalizate toate energiile pentru rezolvarea acestora. Deci, din punctul acesta de vedere, e clar că discuţia aceasta se impune, cu atât mai mult cu cât şi din spaţiul public apar unele semnale legate de activitatea Executivului. Trebuie analizate toate actele de guvernare de până acum”, a declarat Dumitru Buzatu, pentru Mediafax.

Liderul PSD Vaslui a adăugat că „probabil” va fi o remaniere după analiza activităţii miniştrilor în CExN al PSD care se va desfăşura săptămâna viitoare, la Neptun.

„Din această discuţie vor rezulta câteva lucruri care cu certitudine vor fi puse în aplicare în perioada următoare, iar una dintre acţiuni va fi, probabil, şi aceea de remaniere, pentru că aşa cum am spus, există foarte multe semnale în spaţiul public, dintre care unele, după părerea mea, trebuie luate în considerare”, a declarat Dumitru Buzatu pentru Mediafax. El a adăugat că semnalele la care se referă sunt „obervaţii, critici la activitatea unui ministru”.

Întrebat de Mediafax, în acest context, dacă în CExN de la Neptun s-ar putea discuta şi despre activitatea prim-ministrului, Buzatu a răspuns afirmativ. „Premierul, în primul rând, fiind şi preşedinte executiv al partidului, a fost prezentă la toate organismele statutare în care s-au luat anumite decizii în partid şi din punctul acesta de vedere aş zice că atât membrii BPN cât şi celelalte structuri de conducere şi de decizie ale PSD cunosc activitatea prim-ministrului. Dar probabil că vor exista referiri şi la activitatea prim-ministrului şi evident că sperăm că ele vor fi pozitive”, a declarat liderul PSD Vaslui.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, marţi seară, că la Comitetul Executiv Naţional al partidului se va discuta despre activitatea miniştrilor, menţionând că este nemulţumit de unii dintre ei. Liviu Dragnea a mai spus că premierul va avea iniţiativa, dacă se pune problema de remaniere.

Cele mai citite

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă