8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăPoliticăReprezentanți ai PNL susțin că Orban poate fi din nou premier

Reprezentanți ai PNL susțin că Orban poate fi din nou premier

Diana Morar, vicepreşedinte al Curţii de Arbitraj a PNL și secretar de stat în Ministerul Justiției, a declarat, miercuri, că președintele Klaus Iohannis îl poate propune din nou pe Ludovic Orban pentru funcția de premier şi că varianta organizării de alegeri parlamentare anticipate este încă posibilă.

Mesajul Dianei Morar intervine după ce CCR a decis, luni, că desemnarea ca premier a lui Ludovic Orban este neconstituțională, iar drept urmare, o zi mai târziu, marți, președintele Iohannis a anunțat că Orban “și-a depus mandatul” din funcția de premier desemnat.

“CCR nu a statuat că Orban nu poate fi nominalizat din nou ca premier din cauză că a fost demis prin moţiune de cenzură. CCR a arătat că persoana ce va fi nominalizată ca premier trebuie să demonstreze că poate coagula în jurul său o majoritate parlamentară. Ludovic Orban nu a demisionat din calitatea sa de premier, ci a renunţat la calitatea de premier desemnat pe care o deţine din data de 10 februarie. (…) Urmează ca preşedintele să consulte din nou partidele politice pentru a face cea de a doua nominalizare, care poate fi din nou Ludovic Orban sau o altă persoană care să poată strânge o majoritate parlamentară pentru a accede la guvernare”, a explicat Diana Morar într-un mesaj postat, miercuri, pe Facebook.

Amintim că, marți seară, șeful statului, Klaus Iohannis, anunța că posibilitatea alegerilor anticipate în anul 2020 a scăzut sub 50 la sută în urma deciziei de luni a CCR și a demisiei lui Ludovic Orban din funcția de premier desemnat.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...
Ultima oră
Pe aceeași temă