Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Restanțele Ecaterinei Andronescu

Restanțele Ecaterinei Andronescu

Restanțele Ecaterinei Andronescu

Ecaterina Andronescu a fost demisă de la Ministerul Educației, după o declarație nefericită despre crima de la Caracal. Parlamentarii Opoziției susțin că trebuia demisă mai demult, pentru erorile din educație.

Romulus Georgescu 0 comentarii

Viorica Dăncilă a demis-o pe Ecaterina Andronescu din funcţia de ministru al Educaţiei, printr-un anunț făcut pe Facebook. „Sunt afirmaţii care arată lipsă de înţelegere – punctual, a cazului de la Caracal şi, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz şi trafic de persoane - din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziţia Guvernului şi care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc”, a explicat Dăncilă.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a afirmat joi seară, într-o emisiune la Antena 3, că ea a „învăţat de acasă să nu se urce cu străini în maşină”, referindu-se la cazul Alexandrei, fata de 15 ani răpită şi sechestrată după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină „la ocazie”. După ce a fost demisă, Ecaterina Andronescu a apreciat că declaraţiile care au dus la demiterea sa au căpătat o interpretare ”absolut scoasă din context” şi a menţionat că i se pare ”mai neobişnuit” faptul că a aflat din presă despre decizia prim-ministrului Viorica Dăncilă.

În schimb, reprezentanții Opoziției atrag atenția că Ecaterina Andronescu a comis multe alte erori, care au afectat Ministerul Educației. „Dacă nu se vor lua măsuri clare, începând chiar cu rectificarea bugetară anunţată, pentru a repara haosul creat de Ecaterina Andronescu, demiterea ministrului este doar un exerciţiu de imagine pentru campania prezidenţială a doamnei Dăncilă”, afirmă Raluca Turcan, prim-vicepreședinte PNL. Ea susţine că premierul şi viitorul ministru al Educaţiei trebuie să garanteze că, începând din noul an şcolar, vor lua măsuri pentru: asigurarea manualelor pe bănci pentru toţi elevii, încă din prima zi de şcoală; finanţarea corectă a educaţiei şi sprijinirea autorităţilor locale să facă investiţii; pregătirea corespunzătoare a tuturor unităţilor şcolare să îşi primească elevii în condiţii bune; rezolvarea problemei transportului în siguranţă a elevilor care fac zilnic naveta la şcoală; reducerea abandonului şcolar prin programe de after – school şi masă la şcoală în toate unităţile şcolare; depolitizarea sistemului de învăţământ şi sprijin real pentru performanţa cadrelor didactice.

Liderul USR, Dan Barna, afirmă că ”şi în educaţie PSD a creat un sistem prin care doar oamenii fideli sau cât mai puţin incomozi ajung în funcţii înalte, nicidecum pe bază de competenţă şi integritate”, în contextul în care, după plecarea Ecaterinei Andronescu de la Ministerul Educaţiei va fi interimar Daniel Breaz, ”care a ieşit în evidenţă doar prin discursurile cu greşeli gramaticale grave”. ”Românii demonstrează peste tot în lume ce potenţial avem, însă e nevoie ca elevii şi studenţii să treacă prin şcoli din străinătate sau să se bazeze aproape exclusiv pe studiu individual pentru a arăta ce pot cu adevărat”, spune el.

Comentarii

loading...